Zondag 28 mei: BK wielrennen voor junioren in Oosterzele

111.png

Oosterzele, 24/05/2017 –  Komende zondag 28 mei wordt een hoogdag voor wielerminnend Oosterzele. De top van de Belgische junioren bij zowel de dames als de heren komen er aan de start van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg. Weerman Frank De Boosere heeft alvast schitterend weer voorspeld voor deze dag en dat kan het publiek en de renners alleen maar ten goede komen. (EDC, foto  Marc Van Hecke)

Jeugdig talent

Het is nu aan de renners zelf om er een spetterende wedstrijd van te maken. En met al dit jeugdig talent zal dit zeker en vast gebeuren. Favorieten naar voor schuiven is heel moeilijk. Onze Oost-Vlaamse renners en rensters zullen zich in de kijker willen rijden, maar voor op het podium te staan zullen ze een super dag moeten hebben.

Parcours

Het parcours van deze wedstrijd wordt als relatief vlak beschouwd, maar zij die het parcours een beetje kennen weten dat het een verradelijk rondje kan zijn waar de man met de hamer genadeloos kan toeslaan. De aankomstlijn van deze wedstrijden is getrokken ter hoogte van GC De Kluize en is licht hellend. Een echte spurter zou zich hieraan wel eens kunnen mispakken.

Iedereen welkom

De gemeente Oosterzele en zijn medewerkers willen langs deze weg iedereen van harte welkom heten op deze sportieve hoogdag. De toegang is voor iedereen volledig GRATIS en er is parking voorzien op de weiden rechtover GC De Kluize. (volg pijlen). De aankomst van de laatste wedstrijd is voorzien rond de klok van 17.15 uur.

Vrijwilligers

Oosterzele is klaar voor dit evenement en dit mede door de inzet van een pak vrijwilligers. Langs deze weg willen we ook al MPOS, het personeel en het schepencollege   van de gemeente Oosterzele bedanken. Koen Beeckman, die instaat voor de organisatie en de algemene leiding van dit gebeuren, heeft al mooi werk afgeleverd.

Praktische informatie

Dames-junioren: start om 11.00 uur (7 ronden van 10 km)

Heren-junioren: start om 14.30 uur (13 ronden van 10 km)

Alle formaliteiten gaan door op het terrein op en rond sporthal de Kluize en GC De Kluize.

(Erwin De Clercq)