Uitlenen van materiaal voortaan gratis voor erkende Ninoofse verenigingen

unnamed (1)

Ninove, 30/05/2017 –  De Ninoofse gemeenteraad heeft groen licht gegeven om het huren van materiaal door de erkende verenigingen bij de uitleendienst gratis te maken. (SR)

Het was Open VLD gemeenteraadslid Corinne Vanbelle die dit voor het eerst onder de aandacht bracht. Ze is dan ook uiterst tevreden dat na 2 jaar deze lacune in het reglement eindelijk werd weggewerkt.

“De bestaande reglementen rond het uitlenen van materiaal waren achterhaald. Bovendien vertoonden deze een lacune met betrekking tot de waarborgregeling. Hierdoor kregen verenigingen in het verleden soms schade waarvoor zij niet verantwoordelijk waren, ten onrechte aangerekend.”

“Als liberale partij hebben we het altijd een prioriteit gevonden om het verenigingsleven in onze stad een duwtje in de rug te geven. Verenigingsleven draait om initiatief nemen, mensen verbinden, ondernemerschap ,.. zaken die de Open VLD ten volle stimuleert. Vroeger voorzag het stadsbestuur al in logistieke ondersteuning bij de activiteiten van de verenigingen maar we gaan nu nog een stapje verder en we verlagen de drempel om materiaal te huren door dit gratis te maken. Op financieel vlak betekent dat een besparing van zo’n 30.000€ per jaar voor onze verenigingen. In tegenstelling tot wat sommige oppositiepartijen graag beweren, durft dit stadsbestuur ook te snijden in haar belastingen en dit ten voordele van de ge ëngageerde Ninovieter.”

(Sophie Richez)