42ste Feestavondmarkt tijdens Sinksenkermis Oosterzele

DDL oosterzele avondmarkt 101

Oosterzele, 31/05/2017 – Op dinsdag 6 juni vanaf 17 u 30 wordt tijdens Sinksenkermis de 42 ste feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 werd het eerste startschot gegeven. De eerste editie werd meteen een mooi succes. De gemeente was een event rijker. Na 42 jaar blijft de formule overeind. (R 17, foto’s DDL).

In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomit é, met de peetvader van de Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. Het fel vernieuwd Sinksencomit é, met drijvende kracht Wim Magerman, schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote en het gemeentebestuur, willen deze mooie traditie behouden.

DDL oosterzele avondmarkt 102

Veel Oosterzelenaars en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 6 juni traditiegetrouw langskomen. Alle bezoekers kunnen eveneens genieten van de evenementen van de Oosterzeelse Feesten.

DDL oosterzele avondmarkt 101

Je kan tijdens de avondmarkt ook genieten van de rondgang van de Gitsy Streetband, het optreden van schlagerzangers Marc Thompson, Marcoff, Kevin Kenzo, zangeres Djuna, de Toape Geraapte, de eierworp, marktmenu, cava- en ginbar, fuif en kick-out party. Wie vermoeide voeten heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neervleien op één van de terrassen, of in de feesttent van Con Animo.

DDL oosterzele avondmarkt 100

Het organiserend verbond, de Marktkramersvereniging De Vlaamse Ardennen, brengt naar goede gewoonte een bont allegaartje van marktkramers met zich mee. En gezelligheid blijft één van de sleutelwoorden.

(Reporter 17, foto’s DDL)