Vandalisme in Egmontpark Zottegem. Getuigen gezocht

18817638_10154532289931512_1149458264_o.jpg

Zottegem, 31/05/2017 – Vanochtend werden vandalenstreken vastgesteld in het Egmontpark. De muren van het kasteel werden besmeurd met graffiti en ook de tent van het More Blues Festival deelde in de brokken. (PDV)

Het vandalisme werd vanochtend vastgesteld, meer dan waarschijnlijk zijn  de vandalen gisterenavond of vannacht aan het werk geweest. Eerder deze week kreeg het Egmontpark ook al bezoek van vandalen. Toen werden stoelen van het bibliotheekterras beschadigd.

Deze keer moest de muur van het Egmontkasteel eraan geloven.  De vandalen gingen er met een spuitbus op te werk.

Beneden in het park zijn de voorbereidingen aan gang voor het More Blues Festival dat vanaf vrijdag plaatsvindt. Daar scheurden de vandalen de tent open en verschaften zich zo een weg naar binnen. Daar haalden ze opnieuw hun spuitbus boven en besmeurden verschillende objecten.

De spuitbus werd nadien in papier gewikkeld dat nadien in brand werd gestoken. De politie kwam ter plaatse en is een onderzoek gestart. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Zottegem.

(Pieter De Valkenaere)