Geraardsbergen lanceert nieuwe website

Naamloos-1

Geraardsbergen, 03/06/2017 – Deze week lanceerde stad Geraardsbergen haar nieuwe website. Er werd ingezet op een moderner design, gebruiksgemak en een sterke zoekfunctie. Bezoekers kunnen deelnemen aan een wedstrijd. (LB)

Nieuwewebsite

Bericht Stad Geraardsbergen

Het is zover, de nieuwe website www.geraardsbergen.be werd gelanceerd en centraliseert informatie van alle stads- en OCMW-diensten. De klassieke navigatiestructuur verdwijnt en wordt vervangen door een moderner design dat inzet op gebruikersgemak en een sterke zoekfunctie. Ook voor mobiele toestellen zoals smartphone en tablet is de site zeer gebruiksvriendelijk. Naar aanleiding van de lancering kunnen inwoners meedoen aan een online wedstrijd en een hippe Samsung smartphone of tablet winnen.

“We willen onze burgers nog beter bedienen door onze website te moderniseren. De site is een communicatiemiddel dat zeer veel gebruikt wordt en de oude websites van stad en OCMW voldeden niet meer aan de huidige eisen. Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud staan nu centraal, en alles werd gecentraliseerd op 1 platform zodat burgers informatie over stad én OCMW via dezelfde weg kunnen terugvinden. Ook Visit Geraardsbergen krijgt haar eigen identiteit en biedt heel wat info over horeca, logement, bezienswaardigheden en toeristische troeven op een dynamische manier. In deze mobiele wereld hebben we er uiteraard ook voor gezorgd dat de website visueel sterk werkt op elk scherm, of men nu via pc, laptop, tablet of smartphone surft”, aldus schepen van communicatie Veerle Mertens.

De burger staat centraal

Voortaan kunnen burgers online meldingen doen door een eenvoudige klik op de homepagina. Er is ook een aparte rubriek voorzien voor wegenwerken en mobiliteit. De laatste nieuwtjes en activiteiten in Geraardsbergen worden zeer prominent belicht. Ook het digitaal thuisloket krijgt een welverdiende centrale plaats. Op dit moment kunnen al verschillende attesten volledig digitaal worden afgeleverd, en het thuisloket wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Een sterke zoekfunctie met een werkwijze zoals zoekmotor google, zorgt voor veel surfgemak. Via het menu kan men ook op basis van de verschillende thema’s informatie opzoeken.

Er zal steeds meer ingezet worden op sociale media. Met de hastag #instagbergen kunnen inwoners en toeristen via facebook en instagram foto’s posten die op de facebook van de stad terechtkomen. De nieuwtjes van stad en OCMW komen ook terecht op facebook en twitter.

“Uiteraard stopt dit project niet bij de lancering van deze website. Het is de bedoeling om de website levendig te houden en blijvend te verbeteren. Suggesties zijn dus steeds welkom want we willen continu aanpassen aan de behoeften van onze burgers.”

Win een Samsung smartphone of tablet!

Het bestuur wil burgers stimuleren om alvast even te proeven van de nieuwe website, en wil promotie maken voor de nieuwsbrief die vanaf half juni gestuurd wordt naar alle geregistreerde e-mailadressen. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de homepagina onderaan of door deelname aan een korte vragenlijst tot 15 juni. Inwoners die deelnemen aan onze wedstrijd kunnen een hippe smartphone of tablet van Samsung winnen! Surf dus zeker eens naar www.geraardsbergen.be om alles te ontdekken. Veel surfplezier!