Ontdek op 17 juni het Fair Share Repair Festival “Niets gaat verloren” in Merelbeke

DDL merelbeke niets gaat verloren (2)

Merelbeke, 13/06/2017 –  Op zaterdag 17 juni wordt het kerkplein in Merelbeke-Centrum opnieuw omgetoverd tot een Fair Share Repair Festival. Onder het motto “Niets gaat Verloren” vinden er tussen 9.30 en 13 uur activiteiten plaats die (h)eerlijke handel, korte keten en hergebruik promoten. (DDL)

DDL merelbeke niets gaat verloren (3)

Geefplein: naar de markt zonder portemonnee

Een markt waar je niet hoeft te betalen of te ruilen! Je kan er (kwalitatieve, bruikbare) spullen die je niet meer nodig hebt, afgeven en er zo iemand anders gelukkig mee maken. Of je komt snuisteren, neemt mee wat je nodig hebt en gaat zo met iets “nieuws” naar huis. Spullen geven kan van 9 tot 12 uur, spullen meenemen kan van 10 tot 13 uur.

Laat je kapotte spullen herstellen in het Repair Caf é

Defecte spullen — elektrische apparaten, kleding en textiel, fietsen … — kunnen met de hulp van vrijwillige reparateurs en het beschikbare materiaal een nieuw leven krijgen in het Repair Caf é. Zo stimuleert het Repair Caf é repareren als alternatief voor weggooien. Je kan er je botte messen, boren, scharen, beitels … ook weer vlijmscherp laten maken.

Geef je eenzame sokken vrienden

Tijdens de workshop “sokpop” maak je uit oude sokken en ander leuk materiaal de grappigste sokpoppen. Oude sokken meebrengen en hen nieuwe vrienden bezorgen is de boodschap.

Koop of verkoop een fiets

Het Fair Share Repair Festival denkt ook aan de fietsers met een tweedehandsfietsenmarkt. Verkopers kunnen zich de dag zelf gratis aanmelden.

DDL merelbeke niets gaat verloren (1)

Boekenmarkt in de bibliotheek

In de bibliotheek krijgen boeken een tweede leven tijdens de boekenmarkt, waar je boeken kan kopen, en tijdens de herboek-actie, waarbij je je eigen gelezen boeken kan aanbieden. Per ingeleverd boek krijg je een bon die je kan gebruiken om te betalen op de boekenmarkt.

(H)eerlijke handel

Aan de Langste Tafel kan je genieten van een (h)eerlijke brunch (inschrijven niet meer mogelijk). Aan de wereldwinkelbar kan iedereen terecht voor fairtradedranken en -versnaperingen en de OCMW-kookgroep “Komen eten” zorgt voor een verrukkelijk dessertbuffet. Lokale producten kan je ontdekken op de “Streekmarkt, natuurlijk dichtbij”.

Meer weten?

Voor meer info kan je surfen naar www.merelbeke.be/nietsgaatverloren of contact opnemen met de dienst duurzame ontwikkeling, de dienst noord-zuid of de bibliotheek.

(Danny De Lobelle)