Vlaamse Ardennen: De mooiste dorpen

dorp de vlaamse ardennen IMG_8792

Vlaamse Ardennen, 4/07/2017 – Wie herkent dit pittoreske dorp, te midden de heuvels en velden? Een fotoreportage. (SJK)

dorp de vlaamse ardennen IMG_8781

En? Herken je het al? Lees verder…

dorp de vlaamse ardennen IMG_8783dorp de vlaamse ardennen IMG_8797dorp de vlaamse ardennen IMG_8798dorp de vlaamse ardennen IMG_8801dorp de vlaamse ardennen IMG_8810dorp de vlaamse ardennen IMG_8811dorp de vlaamse ardennen IMG_8815dorp de vlaamse ardennen IMG_8822dorp de vlaamse ardennen te koop caf é IMG_8786

Rozebeke is een deelgemeente van Zwalm. Er wonen amper 450 mensen en het caf é staat al een poos te koop. Toch tonen ondernemende zakenmensen – kijk bijvoorbeeld naar het al even mooie Sint-Goriks-Oudenhove – dat een caf é perfect kan floreren in zulke prachtige omgeving.

De indrukwekkende oude kerk heeft zowel Romaanse als Gotische kenmerken. Een ideale omgeving voor fotografen en filmmakers. Het dorp is ook gekend voor zijn paardenommegang, zoals het in veel dorpen van de Vlaamse Ardennen nog bestaat.

(SjK)