Bijna 10 % betrapt op dronken rijden

O

Zottegem/Herzele/Sint-LIevens-Houtem, 11/07/2017: Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat weten dat er afgelopen weekend uitgebreide alcoholcontroles werden gehouden. Bijna 10% van de bestuurders werd betrapt op dronken rijden. (PDV)

De lokale politie kon rekenen op de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren een aantal aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde. Op tien verschillende locaties werden vrijdag- en zaterdagnacht controledispositieven opgesteld.

Vrijdagnacht  werden 62 bestuurders gecontroleerd, waarvan 6 betrapt zijn op sturen onder invloed van alcohol of drugs. E én rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken, de 5 overige werden 3 of 6 uur ingehouden.

Zaterdagnacht werden 97 bestuurder aan een controle onderworpen, waarbij er 8 bleken te sturen onder invloed van alcohol. Ook hier werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en mochten 7 bestuurders de wagen voor de duur van 3 of 6 uur aan kant laten.

Alle bestuurders die ‘safe’ stuurden ontvingen een BOB-sleutelhanger. De politie stelde verder processen-verbaal op wegens inbreuken inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel, drugbezit en defecte autoverlichting.