’t Is kermis, ’t is koers: Wielerweek in Strijpen!

Naamloos-1

Strijpen, 13/07/2017 – Van zondag 16 tot en met zondag 23 juli is het Wielerweek in Strijpen. Lees het volledige programma hierna.

’t Is kermis en koers

Tradities mogen niet doorbroken worden, vandaar ook dat gedurende Strijpen-kermis al ettelijke jaren wielerwedstrijden worden georganiseerd. De organisatie kan weer een feilloos in mekaar gestoken sportevenement aanbieden voor zowel renners als toeschouwers. We krijgen 5 spannende wedstrijden voorgeschoteld waaronder nieuwelingen, junioren, dames-elite, en we sluiten af met gentlemen. Voor de categorie junioren wordt er een tweedaagse georganiseerd met een klassement, waaraan mooie prijzen zijn verbonden. De wielerclub “Koninklijk Sportverbond Strijpen‟ heeft terug een mooie affiche klaar gestoomd.

Het parcours is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, omwille van wegeniswerken ter hoogte van de schoolomgeving Sint Andriessteenweg. Wij rijden langs Velzeke (Velzekestraat, Blarenhoek, Lippenhovestraat) en dan nemen we links richting Strijpen (Beugelstraat, Strijpenplein, Molenhoek, …) via Sint-Goriks-Oudenhove rijden we richting De Vlamme waardoor ons parcours volledig beantwoordt aan de sportieve verwachtingen. De renners kunnen op heel wat plaatsen langsheen het parcours bewonderd en aangemoedigd worden. Ongetwijfeld gaan de renners wederom voor spektakel zorgen.

Ook dameswielrennen verdient meer aandacht! En daartoe dragen wij ons steentje bij, door al meer dan een halve eeuw internationale-dames wedstrijden te organiseren. De sport heeft bij vrouwen duidelijk een positieve evolutie doorgemaakt. De aandacht bij zowel de media als bij het publiek neemt stelselmatig toe dat zijn zaken die we bij het sportverbond alleen maar kunnen aanmoedigen. Misschien kan Jolien D’hoore na haar haar vierde Belgische titel, uitgroeien tot onze wielerkampioene en zo het dameswielrennen een boost geven.

Een wielerweek van een dergelijk niveau organiseren is weliswaar telkens een hele krachttoer. Gelukkig kunnen wij daarvoor rekenen op de beduidende steun van het bestuur en de talrijke sponsors. Bij deze, een bijzonder woord van dank aan het voltallig bestuur: “Marcel Muys (voorzitter), Curd Roelandt (secretaris) Luc Van Dorpe (penningmeester) en de bestuursleden Koen Eeckhout, John Spranghers, Rohnny Badie, Marnix Michiels, Jo Van de Velde, Mario Loman en Lien De Croock (caf é De Luchtbal).

Ook alle vrijwilligers die ingezet worden voor dit evenement verdienen een dikke pluim voor hun onvoorwaardelijke inzet.

Het volledige programma lees je via deze link: wielerweek Strijpen 2017

Naamloos-1

Foto: dames-elite wielerweek 2016