Wereldrecordpoging in Zottegem tijdens Autovrije Zondag

IMG_0519

Zottegem, 13/07/2017 – Zottegem neemt op 24 september deel aan de Autovrije Zondag en maakt hiervoor een parcours verkeersvrij vanaf het Jules Mathijsstadion tot aan de Markt. Ook doet men een gooi naar het wereldrecord krijttekening op straat.

Op voorstel van de milieuraad, beslist het College van Burgemeester & Schepenen om dit jaar deel te nemen aan de Autovrije Zondag op zondag 24 september.  De organisatie van een Autovrije Zondag is een manier om in deze tijden van drukke mobiliteit de straat, al is het maar voor 1 dag, terug te geven aan de bewoners en de mensen te laten genieten van ‘het leven op straat’.

 De diensten milieu en mobiliteit slaan de handen in elkaar om van die dag een écht volksfeest te maken en kunnen daarbij ook rekenen op de medewerking van heel wat andere stadsdiensten.

Op zondag 24 september zal een parcours van aan het Jules Mathijsstadion tot op de markt volledig verkeersvrij gemaakt worden. Er wordt heel wat randanimatie voorzien én we doen een gooi naar het wereldrecord van de langste krijttekening op straat.

 Alle praktische informatie zal in de loop van de komende weken bekend gemaakt worden. Noteer dus alvast 24 september in uw agenda en kom mee genieten van onze autovrije stad!