SORI0284

Ninove, 21/07/2017 – De Donderdagen kregen op 20 juli een Zwitsers kleurtje. In de tuin achter het Buurthuis ‘De Pallieter’ in Outer worstelde circoPitanga met de hoofdbrekens en de opspelende zenuwen van de eerste huwelijksnacht. (SR)

CircoPitanga bestaat uit slechts twee artiesten, maar veel multicultureler dan dit koppel gaan we dit jaar op De Donderdagen niet treffen. Zij is Loïse Haenni, geboren uit Zwitserse ouders in Adelaïde (Australië). Hij is Oren Schreiber, als zoon van een Israëlische moeder en een Pools-Argentijnse vader geboren en opgegroeid in Tel Aviv (Israël). Ze ontmoetten mekaar aan de circusschool van Rio de Janeiro (Brazilië) in 2008. Sindsdien trekken ze, vanuit thuisbasis Zwitserland, de wereld rond met hun ‘acropoëtische shows’.

In ‘Nuptial Ropes’ wringen ze zich, gekleed in waanzinnige kostuums, in allerlei prachtige bochten – letterlijk en figuurlijk – om het moment suprême tijdens de eerste huwelijksnacht uit te stellen. Het is een spel van aantrekken en afstoten; niets is te gek om elkaar nog nader te leren kennen. circoPitanga trekt alle registers van het hedendaagse circus open: fysiek theater, riskante evenwichtsoefeningen en acrobatische toeren in de trapeze.

(Sophie Richez)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X