Verslag zesde en laatste na-Tourcriterium in Ninove

sized_1-rudy33651.jpg

Ninove, 06/08/2017 – Wegens ons verlof wat laat, toch geven we graag dit verslag van het na-Tourcriterium in Ninove mee. Omdat het de laatste editie schijnt te zijn geweest en omdat streekrenner en publiekslieveling Frederik Backaert er te zien was. (RS)

Vanaf 2018 ligt de aankomststreep van de Omloop Het Nieuwsblad in Meerbeke. Zowel organisatorisch, als op financieel vlak is het niet haalbaar om beide evenementen te laten doorgaan. Het laatste criterium vond plaats onder de belangstelling van een massa toeschouwers, ook het zonnetje was van de partij.

Dames

37 dames aan de start voor  vijfendertig ronden

Monique Van De Ree wint voor Femke Verstichelen


In ronde zes kregen we een aanval van Steffy Van Den Haute, maar Steffy werd snel weer tot de orde geroepen door een jagend peloton. Daarna was het wachten tot ronde tien voor een nieuwe aanval van Femke Verstichelen, de Australische Shannon Malseed
en de Nederlanders Monique Van De Ree en Kimberly Nieuwerth.

sized_1-RUDY3260

Na goed twintig ronden hadden de leiders al één minuut voorsprong. Het peloton was met nog slechts vijf ronden verslagen. Monique Van De Ree sprintte naar de overwinning, voor Femke Verstichelen en Kimberly Nieuwerth. De vierde plek was voor Shannon Malseed.

sized_1-RUDY3299

 

Heren

Bij de heren verscheen schoon volk aan de start. Olympisch Kampioen Greg Van Avermaet Olympisch Kampioen, uittredend Belgisch Kampioen Philippe Gilbert, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Zdenek Stybar, Simon Colbrelli ( ITA ), Jurgen Van Den Broeck, Guillaume Van Keirsbulck en publiekslieveling  Frederick Backaert.

Philippe Gilbert klopt Greg Van Avermaet

De renners moesten vijftig ronden afleggen. De drie tenoren Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Tiesj Benoot raakten in de laatste ronde weg uit de greep van het peloton en streden voor de podiumplaatsen. Philippe Gilbert haalde het voor Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot.

sized_1-RUDY4590

(Schietecatte Rudy)