Wielrennen: Uitgebreid verslag aspiranten in Maarkedal – Shania De Prijck uit Lierde behaalt derde overwinning van het seizoen

sized_1-RUDY5837

Wielrennen, 08/08/2017 – Afgelopen weekend waren de aspiranten te gast in Maarkedal. Zowel de 12-, 13- als 14-jarigen maakten er een spannende wedstrijd van. Onze wielerreporter Rudy Schietecatte was erbij en maakte een uitgebreid (foto) verslag. (RS)

De renners kregen een zeer selectief parcours voorgeschoteld, met telkens de beklimming van de Boigneberg: lengte duizend meter, gemiddelde 5,20% en maximum 12,30% en een hoogteverschil van drie ënvijftig meter. De Boigneberg werd al zeven maal beklommen in de Ronde van Vlaanderen.

12-jarigen

Liam Van Bylen behaalt dertiende overwinning

sized_1-RUDY5176

De twaalf jarigen dienden eenentwintig kilometer af te leggen, met daarbij zes keer de Boigneberg. Er waren negentien renners aan de start. In ronde twee namen vijf renners het voortouw, op de volgende beklimming van de Boigneberg drie leiders: Romain Dierick uit Maarkedal, Vlaams Kampioen Liam Van Bylen en Jaan Sterck. Op een aantal seconden volgde Victor Hoorens uit Brakel. De drie leiders werken goed samen en gingen de laatste ronde in met een riante voorsprong op Victor Hoorens ,die geen aansluiting meer kan maken bij het trio. In een sprint met drie haalde Vlaams Kampioen Liam Van Bylen het voor Jaan Sterck en Romain Dierick, Victor Horens werd knap vierde.

Uitslag

1 Liam Van Bylen — 2 Jaan Sterck — 3 Romain Dierick — 4 Victor Hoorens — 5 Witse Omloop — 6 Milan Bral — 7 Ronan De Lil — 8 Roan Buyl — 9 Viktor Soenens — 10 Jerko De laeter.

 

13-jarigen

Shania De Prijck uit Lierde behaalt derde overwinning van het seizoen

sized_1-RUDY5655

Bij de meisjes ging de overwinning naar Shania De Prijck uit Lierde, en is klaar voor het Belgisch Kampioenschap in eigen Gemeente.

sized_1-RUDY5291

Supersterke Dario Van Der Heyden overwint Boigneberg

sized_1-RUDY5622

Bij de dertienjarigen stonden drie ëndertig renners aan de start, waarvan twee meisjes: Margot Rottiers en Shania De Prijck uit Lierde. Ze dienden de Boigneberg zeven maal te beklimmen.

De eerste twee ronden werden aan een gezamenlijk tempo afgehaspeld. In ronde drie was er een lichte afscheiding van twee renners: Dario Van Der Heyden en Kenji Van Cleemputte. In ronde vier kregen we een kopgroep met alle belangrijke tenoren vooraan o.a. Matis De Meijts, Dario Van Der Heyden, Yoran Van Gucht, Kenji Van Cleemputte, Iben Rommelaere, Asger De Valck, Ugo Deweerd en Jarne Jonckheere.

Uit de kopgroep diende later Kenji Van Cleemputte de rol lossen. Er volgde een aanval van Matis De Meijts en de veldrijder uit het Lares Doltcini Team Iben Rommelaere, nemen enkele seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Dario Van Der Heyden met succes op zoek naar de twee leiders met een verschroeiende demarrage. Hij kreeg aansluiting bij Matis en Iben en liet ze zelfs achter om solo over de meet te komen met een bonus van vijf seconden. Matis De Meijts werd knap tweede, voor Iben Rommelare. Sommige renners zijn klaar voor het Belgisch Kampioenschap op twintig augustus in Deftinge-Lierde.

sized_1-RUDY5671

 

Uitslag

1 Dario Van Der Heyden — 2 Matis De Meijts — 3 Iben Rommelaere — 4 Yoran Van Gucht — 5 Jarne Jonckheere — 6 Ugo Deweerd — 7 Asger De Valck — 8 Otis Uyttenhove — 9 Maxence Place — 10 Matti Van Speybroek.

 

14-jarigen

Belgisch Kampioen Noah Detalle sterkste op de Boigneberg

sized_1-RUDY6275

Als laatsten kwamen de veertienjarige aspiranten aan de beurt, zij dienden de Bogneberg twaalf maal beklimmen. Goed voor een totale afstand van eenenveertig kilometer. Vanaf ronde één kregen heel wat renners het al moeilijk op de Boigneberg. Er vormde zich een kopgroep met heel wat klinkende namen. Maar dan sloeg het noodlot toe voor Milan De Meester, net voor de beklimming.  Milan moest een eindje de Boigneberg op lopen, een beetje zoals Froome dus, vorig jaar in de Ronde van Frankrijk. Hij had problemen met zijn achterwiel en was de rest van de wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

De kopgroep was ondertussen uitgedund, heel wat renners hadden het moeilijk. In ronde zes was er dan ook nog een val in de kopgroep, gelukkig zonder erg. De situatie bleef daarna ongewijzigd tot twee ronden van het einde.

sized_1-RUDY5817

Daarna volgde een aanval van Noah Detalle, Arne Van Cauwenberghe en Dries verstappen. In de achtergrond vochten, Mathis Avondts, Jelle Harteel, Stan De Cruyenaere, Stef Janseghers, Michiel Lambrecht, Thibau Dhooge, Kobe Verreydt, Thomas Szkansera, Xander Hubo en Jens Vancauwenberghe voor wat ze waren zijn om de drie vluchters bij te halen. De drie werden echter niet meer gegrepen.

sized_1-RUDY6275

In de sprint haalde Noah Detalle haalt het voor Dries Verstappen en Arne Van Cauwenberghe. Milan De Meester behaalde een eenentwintigste plaats, toch een prestatie. De organisatoren Sport en Vermaak Maarke-Kerkem mogen bijzonder fier zijn.

Uitslag

1 Noah Detalle — 2 Dries Verstappen — 3 Arne Van Cauwenberghe — 4 Mathis Avondts — 5 Jelle Harteel — 6 Stan De Cruyenaere — 7 Stef Janseghers — 8 Michiel Lambrecht — 9 Thibau Dhooge — 10 Kobe Verreyd.

(Schietecatte Rudy)