Zottegem: dader grijpdiefstal gepakt dankzij foto slachtoffer

Slachtoffer grijpdiefstal Dance D Vision neemt foto dader die zo gevonden worden (1).jpg

Zottegem, 08/08/2017 – Het parket meldt dat zaterdag twee personen werden opgepakt voor diefstal van meerdere diefstallen van halskettingen op het festivalterrein van Dance-D-Vision. Een Zottegems slachtoffer getuigde vandaag in Het Nieuwsblad.

Beide daders, een 22-jarige man van Colombiaanse nationaliteit en een 21-jarige vrouw van Italiaanse nationaliteit, dansten in de buurt van de slachtoffers om zo de diefstallen te plegen.  Beide personen werden gedagvaard in snelrecht en zullen zich op 4 september 2017 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde.

De politie kreeg zes meldingen van grijpdiefstallen op Dance-D-Vision waarbij telkens een ketting van rond de nek van de slachtoffers werd getrokken. E én van de slachtoffers kon enkele foto’s nemen van een vermoedelijke daders en aan de hand van die foto’s konden de daders opgepakt worden.  

Het Zottegems slachtoffer wenst liever anoniem te blijven, maar hoopt dat dankzij zijn getuigenis andere slachtoffers zich kenbaar zullen maken. “Misschien dat zo ook de buit kan teruggevonden worden”, legt hij uit.