Zottegemnaar zorgt mee voor bloemenmagie in hartje Brussel

 

tapijt 3 dwgAlgemeen / Zottegem, 09/08/2017 — Voor bloemenliefhebbers is ‘Flowertime’ een niet te  missen evenement. Data en plaatsen van afspraak: 11 tot 15 augustus op de Grote Markt en in  het stadhuis van Brussel. (C.C.)

Vorig jaar gebeurde het voor de 20ste keer dat de Brusselse Grote Markt herschapen werd in  een gigantisch bloementapijt van meer dan 1.800 vierkante meter. Sedert 1986 is dit een  tweejaarlijkse traditie maar sinds een paar jaar hebben bloemenliefhebbers nu elk jaar iets om  naar uit te kijken want afwisselend met de aanleg van dat bloementapijt is er, dus eveneens  om de twee jaar rond O.-L.- Vrouw Hemelvaartsdag (15 augustus), nu ook het evenement  ‘Flowertime’. Met als thema ‘Bloemen en vruchten’ zal de derde editie van dit prestigieuze  bloemensierkunstevent, ditmaal van 11 tot 15 augustus, het stadhuis en de Grote Markt in  Brussel helemaal in de bloemetjes zetten, een ware lust voor het oog.

Tienduizenden bloemen

Met meer dan 100.000 bloemen zal Flowertime het Brusselse stadhuis omtoveren in een  fee ërieke wandeltuin waarin men gedurende vijf dagen naar hartenlust kan kuieren tussen  tientallen kleurrijke en fruitige creaties van Belgische topfloristen. In het prachtige interieur  van het gebouw zullen de hal, gangen, kantoren, vergaderzalen en ontvangstruimtes  opgefleurd zijn met zowel bekoorlijk mooie en welriekende bloemenarrangementen als  unieke en verrassende kunstwerken van landschapsarchitecten en bloemenkunstenaars met  internationale faam. Tegelijk nodigen ze uit om de nieuwste trends en de bloemen van het  moment te bewonderen.

0001 (1)

Nieuw: Flowernights

Nieuw op het Flowertimeprogramma zijn de Flowernights, telkens van 19 tot 22 uur (niet op  de openingsdag 11 augustus). Deze nocturnes die muzikaal omlijst worden met klassieke  liveconcerten, laten de deelnemers de bloemententoonstelling in het stadhuis ontdekken op  een unieke manier waarbij ze ook kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. Dit  gastronomisch gedeelte wordt verzorgd door Belgisch mastercook Claude Pohlig, tevens  moestuinier en specialist in het koken met bloemen.

Mark Schautteet op de Grote Markt

Het Flowertime-event is een initiatief van de vzw Bloementapijt Brussel die ook tekent voor  het reuzengroot bloementapijt dat tweejaarlijks, telkens rond een ander thema, op de  eeuwenoude Grote Markt ‘uitgerold’ wordt. Voor het ontwerp en design ervan konden de  inrichters al van bij de aanleg van het eerste bloementapijt in 1971 telkens rekenen op de  medewerking van Mark Schautteet (68) die zowel in eigen land als wereldwijd faam geniet  als grootmeester op dat vlak. Ook ditmaal is door de vzw Bloementapijt Brussel op de  graficus uit Zottegem-Oombergen een beroep gedaan om binnen de diverse animaties  waarmee het Flowertime-event omkaderd wordt, op de Grote Markt enkele bloementapijtjes  aan te leggen. Van de ontwerpen ervan die ontsproten zijn aan het brein van Mark Schautteet,  krijgt u exclusief als lezer van De Beiaard-online de primeur te zien op de foto’s bij dit  artikel.

0001

Op ware grootte zullen twee tapijten een oppervlakte van 100 vierkante meter en het  derde een oppervlakte van 150 vierkante meter hebben. Op het grootste tapijt is een foodtruc  de blikvanger, de andere twee met ondermeer de afbeeldingen van een tuinier en kok, dieren  en fruit zijn naar jongere kinderen toe gericht. De tapijten waarin zowel bloemen als vruchten  (fruit en groenten) verwerkt zijn, zullen overigens ook door de kinderen van 6 tot 18 jaar op  de kasseien van de Grote Markt aangelegd worden.

Praktisch

Uiteraard is de Brusselse Grote Markt zelf waar deze drie bloementapijtjes te pronk zullen  liggen (naast nog verschillende andere animaties), gratis toegankelijk. In het stadhuis kan men  de bloemenpracht gaan bewonderen op vrijdag 11 augustus van 13 tot 19 uur (toegang tot  18u30) en op zaterdag 12, zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 augustus van 10 tot 22 uur  (toegang tot 21u30). Een toegangsticket kost 7 euro en kan men op voorhand aankopen via  www.flowertime.be of op de bezoekdag zelf aan de kassa. Voor kinderen tot 10 jaar is de  toegang gratis. Deelnemen aan de Flowernights van 12 tot 15 augustus, telkens van 19 tot 22  uur, kost 35 euro en hiervoor zijn tickets uitsluitend te verkrijgen in voorverkoop via  www.flowertime.be. (C.C.)

X