Zottegemnaar zorgt mee voor bloemenmagie in hartje Brussel

 

tapijt 3 dwgAlgemeen / Zottegem, 09/08/2017 – Voor bloemenliefhebbers is ‘Flowertime’ een niet te missen evenement. Data en plaatsen van afspraak: 11 tot 15 augustus op de Grote Markt en in het stadhuis van Brussel. (C.C.)

Vorig jaar gebeurde het voor de 20ste keer dat de Brusselse Grote Markt herschapen werd in een gigantisch bloementapijt van meer dan 1.800 vierkante meter. Sedert 1986 is dit een tweejaarlijkse traditie maar sinds een paar jaar hebben bloemenliefhebbers nu elk jaar iets om naar uit te kijken want afwisselend met de aanleg van dat bloementapijt is er, dus eveneens om de twee jaar rond O.-L.- Vrouw Hemelvaartsdag (15 augustus), nu ook het evenement ‘Flowertime’. Met als thema ‘Bloemen en vruchten’ zal de derde editie van dit prestigieuze bloemensierkunstevent, ditmaal van 11 tot 15 augustus, het stadhuis en de Grote Markt in Brussel helemaal in de bloemetjes zetten, een ware lust voor het oog.

Tienduizenden bloemen

Met meer dan 100.000 bloemen zal Flowertime het Brusselse stadhuis omtoveren in een feeërieke wandeltuin waarin men gedurende vijf dagen naar hartenlust kan kuieren tussen tientallen kleurrijke en fruitige creaties van Belgische topfloristen. In het prachtige interieur van het gebouw zullen de hal, gangen, kantoren, vergaderzalen en ontvangstruimtes opgefleurd zijn met zowel bekoorlijk mooie en welriekende bloemenarrangementen als unieke en verrassende kunstwerken van landschapsarchitecten en bloemenkunstenaars met internationale faam. Tegelijk nodigen ze uit om de nieuwste trends en de bloemen van het moment te bewonderen.

0001 (1)

Nieuw: Flowernights

Nieuw op het Flowertimeprogramma zijn de Flowernights, telkens van 19 tot 22 uur (niet op de openingsdag 11 augustus). Deze nocturnes die muzikaal omlijst worden met klassieke liveconcerten, laten de deelnemers de bloemententoonstelling in het stadhuis ontdekken op een unieke manier waarbij ze ook kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. Dit gastronomisch gedeelte wordt verzorgd door Belgisch mastercook Claude Pohlig, tevens moestuinier en specialist in het koken met bloemen.

Mark Schautteet op de Grote Markt

Het Flowertime-event is een initiatief van de vzw Bloementapijt Brussel die ook tekent voor het reuzengroot bloementapijt dat tweejaarlijks, telkens rond een ander thema, op de eeuwenoude Grote Markt ‘uitgerold’ wordt. Voor het ontwerp en design ervan konden de inrichters al van bij de aanleg van het eerste bloementapijt in 1971 telkens rekenen op de medewerking van Mark Schautteet (68) die zowel in eigen land als wereldwijd faam geniet als grootmeester op dat vlak. Ook ditmaal is door de vzw Bloementapijt Brussel op de graficus uit Zottegem-Oombergen een beroep gedaan om binnen de diverse animaties waarmee het Flowertime-event omkaderd wordt, op de Grote Markt enkele bloementapijtjes aan te leggen. Van de ontwerpen ervan die ontsproten zijn aan het brein van Mark Schautteet, krijgt u exclusief als lezer van De Beiaard-online de primeur te zien op de foto’s bij dit artikel.

0001

Op ware grootte zullen twee tapijten een oppervlakte van 100 vierkante meter en het derde een oppervlakte van 150 vierkante meter hebben. Op het grootste tapijt is een foodtruc de blikvanger, de andere twee met ondermeer de afbeeldingen van een tuinier en kok, dieren en fruit zijn naar jongere kinderen toe gericht. De tapijten waarin zowel bloemen als vruchten (fruit en groenten) verwerkt zijn, zullen overigens ook door de kinderen van 6 tot 18 jaar op de kasseien van de Grote Markt aangelegd worden.

Praktisch

Uiteraard is de Brusselse Grote Markt zelf waar deze drie bloementapijtjes te pronk zullen liggen (naast nog verschillende andere animaties), gratis toegankelijk. In het stadhuis kan men de bloemenpracht gaan bewonderen op vrijdag 11 augustus van 13 tot 19 uur (toegang tot 18u30) en op zaterdag 12, zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 augustus van 10 tot 22 uur (toegang tot 21u30). Een toegangsticket kost 7 euro en kan men op voorhand aankopen via www.flowertime.be of op de bezoekdag zelf aan de kassa. Voor kinderen tot 10 jaar is de toegang gratis. Deelnemen aan de Flowernights van 12 tot 15 augustus, telkens van 19 tot 22 uur, kost 35 euro en hiervoor zijn tickets uitsluitend te verkrijgen in voorverkoop via www.flowertime.be. (C.C.)

Ook interessant
Sportkampioenen gehuldigd in Zwalm
X