Tussenstanden Vlaamse Ardennen Criterium

0.jpg

Sport, 15/08/2017 –  Met nog slechts één week te gaan wacht de lopers het drieluik van het Vlaamse Ardennen Criterium. Lees hierna de voorlopige tussenstanden.

Regelmatigheidscriterium

Begin 2017 werd er in onze streek een regelmatigheidscriterium voor loopwedstrijden boven het doopvont gehouden. Zeven organisaties bundelden samen de krachten om de kwaliteit en aantrekkingskracht van hun wedstrijden te verhogen. De wedstrijden zijn georganiseerd door lokale lopers en willen zowel beginnende als ervaren lopers de mogelijkheid blijven bieden om te kunnen deelnemen aan wedstrijden aan democratische prijzen. Dit als antwoord op de soms peperdure massaevents.

Drieluik Vlaamse Ardennen Criterium

De lopers zullen eerst aantreden op de Egmontloop die doorgaat op Zaterdag 19 augustus in het Jules Matthijsstadion te Zottegem voor de kortste afstand die het criterium rijk is zijnde de 5,4 km. Een week later ( 26 augustus ) dienen ze zich op te maken voor de langste tocht van 21km te Erwetegem , die werd omgedoopt naar het Kampioenschap Vlaamse Ardennen. Zaterdag  9 september treffen ze elkaar , voorlopig , voor een laatste keer in Zwalm voor de 10 miles. Na een periode van rust ontmoeten onze lopers elkaar een laatste keer op 21 oktober op de Brandweerloop in Zottegem.

Tussenstanden  

Senioren Mannen

1/ Kevin D’Hondt

2/ Grim Doclo

3/ Brechtel Wancour

Senior Vrouwen

1/ Yana Herremans

2/ Nele Martens

3/ Sien Van Breusegem

Master Mannen

1/ Steven Schietecatte

2/ Kris Verbert

3/ Wim Van Nieuwenhuize

Master Vrouwen

1/ Kirsten Heymans

2/ Tineke Cherlet

3/ Lisbeth Van Lierde

Toch ligt nog niks in zijn definitieve plooien aangezien enkel de 5 beste resultaten uit de 7 wedstrijden meetellen. De volledige uitslagen en details voor de wedstrijden kan u vinden op:    http://vlaamseardennencriterium.webnode.be/

Graag lanceren we langs deze weg ook een oproep om de lopers aan te moedigen of eens een kijkje komen te nemen.

X