Vleermuizen spotten in Herzele

unnamed

Herzele, 16/08/2017 –  Natuurpunt organiseert op vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus de 19de  editie van de Europese Nacht van de Vleermuis. Duizenden mensen krijgen dan de kans om vleermuizen te zien en te horen op zo’n 45 locaties verspreid over heel Vlaanderen. Iedereen is welkom, deelname is gratis.

 

Nacht van de Vleermuis in Herzele

Fladder op zaterdag 26 augustus naar onze Nacht van de Vleermuis. Na een boeiende uiteenzetting over de enige echte vliegende zoogdieren gaan we met de vleermuisgids en met de hulp van een batdetector in de steenbakkerij en aan de nabije poel op zoek naar vleermuizen. Onze gids Frederik vertelt je alles over het verborgen leven van de   vleermuis. Met een beetje geluk ontdekken we de watervleermuis, dwergvleermuis of rosse vleermuis en met heel veel geluk ook de laatvlieger en grootoorvleermuis.

Praktisch

Iedereen welkom. Gratis.

Wanneer?

Zaterdag 26 augustus van 20u30 tot 22u00

Afspraakplaats:

Oude Steenbakkerij

Kauwstraat 103, Sint-Lievens-Esse

Begeleider: Frederik Dierickx

Meer informatie:  www.natuurpuntherzele.be  

In heel Vlaanderen zijn er zo’n 40 vleermuisactiviteiten. Op  www.nachtvandevleermuis.be  lees je waar de verschillende activiteiten doorgaan.

Vleermuizen beschermen

In Vlaanderen leven momenteel 17 soorten vleermuizen, daarvan zijn 10 soorten met uitsterven bedreigd.  Vooral lichtvervuiling is een groot probleem. Gelukkig doven heel wat overheden de lichten van autowegen. Dat is een interessante energiebesparing die ook gesmaakt wordt door de lichtschuwe dieren. Vleermuizen vormen een belangrijke schakel in ons ecosysteem. Aangezien vliegen veel energie kost, eten ze iedere nacht zowat hun eigen gewicht aan insecten. Bij de dwergvleermuis, onze meest voorkomende vleermuis, komt dit neer op zo’n 3.000 muggen per nacht.  Met de Nacht van de Vleermuis wil Natuurpunt de dieren en het belang van een goede bescherming in de kijker plaatsen.

X