Vakantietip: Streed Art Festival The Crystal Ship Oostende

DDL vakantie tip streed art kunst oostende (17)

Oostende, 19/08/2017 –  Wandel- of fiets in de binnenstad van Oostende en pik de kunstwerken op van 38 gerenommeerde Streed Art kunstenaars onder de naam  Art Festival The Crystal Ship. Onze reporter Danny De Lobelle nam maandag de trein en liep de wandelroute. Geniet van zijn prachtige beelden.

Kunstenfestival The Crystal Ship bracht meer dan 20 internationaal gerenommeerde kunstenaars naar Oostende. Bekende artiesten als Roa, Fintan Magee, Faith47, Robert Montgomery en Cyrcle maakten van de stad een heus openluchtmuseum! De werken blijven minimum 2 jaar te bewonderen.

Wandelen of fietsen

De 15km lange fietsroute gidst je langs 22 gigantische muurschilderingen en heel wat kleine knipogen in de open ruimte. Bij de 5km lange wandelroute kom je er 10 tegen. Plannetjes te bekomen bij de dienst Toerisme of via web  http://www.visitoostende.be. Stop zeker langs de door James Ensor geïnspireerde muurschildering van Argentijnse kunstenaar Jaz, het 40 meter hoge kunstwerk van de Australische Fintan Magee of het slapend ongedierte van Belgische artiest ROA.

Of misschien is de optische illusie van Elian meer jouw ding! Zelfs los van de grote kunstwerken vind je kleine en grotere interventies terug in het straatbeeld van Jaune, Pol Cosmo, Biancoshock en Isaac. Neem zeker een foto op het  Achturenplein naar het werk van de Argentijn Bosoletti staart, zal zich afvragen waarom de kleuren zo vreemd zijn. Maar zet het beeld in negatief, en er verschijnt een verbluffend resultaat.

(Danny De Lobelle)

 

X