Open Monumentendag in Merelbeke

eeeee

Merelbeke, 21/08/2017 –  Open Monumentendag is een groots cultureel evenement in Vlaanderen, gefocust op het onroerend erfgoed en is dit jaar aan zijn 29ste editie toe. Iedere 2e zondag van september staan honderden monumenten open voor het publiek.

ddd

Elk jaar probeert men in Merelbeke een aantal monumenten in de kijker te plaatsen en ook dit jaar is dat niet anders. Traditiegetrouw staat Schelderomolen open voor het publiek.

Daarnaast werd gekozen om vertrouwde monumenten te benaderen vanuit een aparte invalshoek: de kerk van Melsen en van Merelbeke-Flora worden voor enkele dagen ‘herbestemd’ tot musea. In de gerestaureerde Sint-Stefanuskerk kan u terecht voor een expo met doodsprentjes van Melsenaren; in de Onze-Lieve-Vrouw-van-de-Rozenkranskerk van Flora kan u al vanaf 8 september terecht voor een uniek evenement rond de geschiedenis van de Flora als ‘glazen wijk’.

Dank zij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en van de Erfgoedcel Viersprong kan u er terecht voor het bewonderen van een heus bloementapijt, het bekijken van een documentaire en het bezoeken van een erfgoed- en kunsttentoonstelling.