Wielrennen: Verslag BK aspiranten in Lierde

12 jaar.JPG

Lierde, 21/08/2017 – Het BK aspiranten in Lierde, tijdrit en op de weg, leverde heel wat medailles op voor streekrenners en -rensters.  Xaydee Van Sinaey werd Belgisch Kampioen tijdrijden en op weg bij de 12-jarigen. Jade Linthoudt idem bij de 13-jarigen. Fien Masure werd Belgisch Kampioen tijdrijden en werd ook mooi tweede op de weg. (RS)

In de voormiddag werden de tijdritten gereden voor de meisjes twaalf, dertien en veertien jaar. Bij de jongens kwamen enkel de twaalf- en dertienjarigen aan de beurt voor hun tijdrit.

Uitslag tijdrit meisjes 12 jaar  

1 Xaydee van Sinaey — 2 Dina Boels — 3 Anna Vanderaerden.

Uitslag tijdrit meisjes 13 jaar  

1 Jade Linthoudt — 2 Shania De Prijck.

Uitslag tijdrit meisjes 14 jaar

1 Fien Masure — 2 Marith Vanhove — 3 Ines Van de Paar.

Uitslag tijdrit jongens 12 jaar  

1 Corentin Delhaey — 2 Jaro Dresselaers — 3 Liam Van bylen.

Uitslag tijdrit jongens 13 jaar

1 Yoran Van Gucht — 2 Dario Van Der Heyden — Victor Hannes.

Jade Linthoudt behaalt ook goud op de wegrit

13 jaar (3)

Rond de middag werd het startschot gegeven van de eerste wegrit. Als eersten gingen de dertien-jarigen van start. In de derde ronde kregen we een aanval van Shania De Prijck. Maar ze werd weer gegrepen, daarna was het wachten tot twee ronden van het einde. Toen viel Jade Linthoudt aan, er kwam reactie van Emma Duchteau en Shania De Prijck. Het peloton verbrokkelde, Jade ging de laatste ronde als leidster, vergrootte haar versprong en boekte zo haar tweede overwinning van de dag.

Xadydee Van Sinaey wint ook wegrit

12 jaar

Bij de twaalf-jarigen kregen we een massasprint, die gewonnen werd door Xadydee van Sinaey, voor Dina Boels en Anna Vanderaerden.

 

Ines Van De Paar klopt Fien Masure

14 jaar (3)

Als laatsten was het de beurt aan de veertienjarige meisjes. In de vijfde ronde kregen we een aanval van Fien Masure, maar Fien kon jammer genoeg geen stand houden en werd weer tot de orde geroepen. Ook bij de veertien-jarigen besliste een sprint over de driekleur. Ines Van De Paar haalde het voor Fien Masure en Elvia Peeters.

 

Flussie Chepe wordt Belgisch Kampioen

12 jaar (3)

 

Na de meisjes was het de beurt aan de 12-jarige jongens. Ook raakte onderweg niemand weg en besliste een sprint. Flussie Chepe haalde het voor Liam Van Bylen en Victor Van Eeckhoutte.

 

Milan de meester sterkste in de sprint

13 jaar

Bij het in gaan van ronde vijf was het peloton nog steeds compact. Kenzo Gaytant reed op kop en schudde aan de boom, maar maar kon geen schifting maken. Daarna volgde een reactie van Tibo Leyman, maar ook deze ging niet door. Kenzo Gaytant kwam in moeilijkheden, hij schoot tweemaal uit de klikpedalen. In de voorlaatste was alles nog samen. Opnieuw besliste een massasprint. Milan De Meester haalde het voor Noah Detaille en Jarne Van Der Eycken.

 

Yoran Van Gucht verlengt titel

14 jaar

Als laatsten kwamen de 14-jarigen aan de beurt. Hun wedstrijd werd al snel geneutraliseerd na een zware valpartij. Na enkele minuten kon men weer van start gaan. Ook hier was het lang wachten op een reactie. Het was Dario Van Der Heyden die in ronde vijf eerst probeerde, hij raakte niet weg. Daarna waagde Yoran Van Gucht zijn kans. Hij kreeg enkele renners mee, maar ook deze poging eindigde zonder succes.  Ook in deze laatste wedstrijd was een massasprint belissend. Yoran Van Gucht haalde het, voor Nick Van Laeken en Vlad van Mechelen.

(Schietecatte Rudy)

X