Nederhasselt: Thalita De Jong behaalt vijfde overwinning

sized_1-RUDY1193

Nederhasselt, 27/08/2017 – Gisteren stonden 113 nationale dames aan de start in Nederhasselt. (RS)

De rensters kregen vierentachtig kilometers onder de wielen geschoven, goed voor 12 ronden wedstrijd. Vanaf de eerste ronde waren er drie leidsters: Ellen Mcdermott, Kylie Waterreus, en Jacquelin Dietrich. Ze werden echter snel weer gegrepen. Na achtentwintig kilometer kwamen 8 rensters aan kop: Amilya Isakova, Anna Hebderson, Kelly Van Den Steen, Thalita De Jong, Melissa Lowther, Marli Van Der Lugt, Roos Hoogeboom en Jacquelin Dietrich. Ze namen zevenenveertig seconden op het peloton en na twee ënveertig kilometer hadden ze  al één minuut twintig voorsprong. Nadien kwam er reactie uit het peloton, van Bonne Knibbe, Estafania Sib Pilz en Bryony Van Velzen. slonk de voorsprong onder de minuut. De drie achtervolgsters werden daarna ingerekend door het peloton. Een van de 8 leidsters moest de rol lossen, Marli Van Der Lugt. Met nog een ronde wedstrijd liep de rest steeds verder uit. In de beslissende spring was Thalita De Jong ( NED ) het snelst, voorAnna Henderson ( GBR ) en Melissa Lowther (GBR ).

Uitslag

1 Thalita De Jong ( NED ) — 2 Anna Henderson ( GBR ) — 3 Melissa Lowther ( GBR ) — 4 Roos Hoogeboom( NED ) — 5 Jacqueline Dietrich ( GER ) — 6 Kelly Van Den Steen — 7 Amilya Isakova ( KAZ) — 8 Esther Meisels ( USA ) — 9 Saartje Vandenbroucke — 10 Eleanor Dickinson.

(Schietecatte Rudy)