Duo aan het hoofd van GILKO Merelbeke

Directeursduo GILKO

Merelbeke, 29/08/2017 –  Vanaf 1 september 2017 zullen twee directeurs aan het roer staan van het GILKO. Els Sys en Sophie Lejeune.

Het ambt van directeur wordt zo verdeeld over twee halftijdse jobs. Els Sys, die al 7 jaar alleen aan het hoofd van de school staat, krijgt er de steun van Sophie Lejeune bij. “Ik kijk ernaar uit om de verantwoordelijkheid voor een school met 3 afdelingen en ongeveer 550 leerlingen te kunnen delen”, aldus Els Sys.

Goede tandem

Sophie Lejeune was 15 jaar kleuterleidster op de school. De afgelopen 5 jaar was ze zorgcoördinator en beleidsondersteuner. In 2016 studeerde ze af als schoolontwikkelaar aan de Arteveldehogeschool Gent. De samenwerking tussen Els en Sophie verloopt erg vlot en daarom besloten ze er samen voor te gaan. Els zal het administratieve en financi ële luik voor haar rekening nemen, Sophie de zorg en de communicatie. Daarnaast zijn ze allebei beleidsondersteuner, elk binnen hun eigen expertise. Voor Els is dat het lager onderwijs, voor Sophie het kleuteronderwijs.

Directeursduo GILKO.png

Gedeelde visie

De twee dames delen een sterke visie: kwalitatief en hoogstaand onderwijs bieden aan alle leerlingen, met respect voor de diversiteit in ‘kunnen’ en ‘zijn’ en waarbij leerlingen met goesting nieuwe dingen verwerven. Vanuit die visie en elk met hun eigen expertise houden ze elkaar perfect in balans.

X