VIDEO: Zottegem – Niet mis te verstane boodschap Dance-D-Vision

DDV

Zottegem, 29/08/2017 – Gisteren stuurde het Dance-D-Vision festival haar langverwachte aftermovie de wereld in, samen met een niet mis te verstaande boodschap.

Het muziekfestival Dance-D-Vision vond begin augustus plaats, er werd dan ook al wekenlang uitgekeken naar de aftermovie. Hij werd gemaakt door Mastershoot en is opnieuw een juweeltje geworden. De boodschap op het eind spreekt boekdelen. Met “See you next year in…” wordt zonder twijfel verwezen naar de twijfel bij de organisatie op Dance-D-Vision ook volgend jaar in Zottegem te laten doorgaan.

Na het festival gaf organisator Koen Van der Heyden  aan dat hij zich met de rug tegen de muur gezet voelde toen het verbod op sterke dranken pas enkele weken voor aanvang gecommuniceerd werd. “De dranken waren al besteld en we hadden verschillende sponsorcontracten afgesloten”, klonk het in Het Nieuwsblad. Hij verwees daarbij naar de positieve evaluatie die het festival in 2016 kreeg van de veiligheidsdiensten, waardoor er dus geen “actuele reden” was die een verbod in 2017 verrechtvaardigde. Hij liet weten dat hij bij het Zottegems stadsbestuur een aanvraag zal doen voor 2018, gekoppeld aan de vraag om het vergunning voor sterke dranken voor te leggen aan de eerstvolgende gemeenteraad. “Dat zal beslissend zijn om te bepalend of Dance-D-Vision al dan niet in Zottegem blijft.”