Thomas de Pestel snelste in Erwetegem

sized_1-RUDY1587

Erwetegem, 29/08/2017 – Gisteren  verschenen er maar zeventien renners nieuwelingen aan de start te Erwetegem. Alle ogen waren gericht op Thomas De Pestel, de man in bloedvorm. (RS)

De renners dienden negen ronden af te leggen van 7.5 kilometer, goed voor in totaal 67 kilometer. Vanaf de eerste ronde was er al een schifting met o.a. Dylan Van Den Borre, Dylan Vandenstorme en Noah Fastres. En bij het ingaan van de tweede ronde reden dertien renners op kop, 5 daarvan lichtjes voorop.  Daarna volgde een reactie van Dylan Vandenstorme in de achtervolgende groep.

Met nog 5 ronden wedstrijd nam Thomas De Pestel het peloton op sleeptouw. Desondanks kon Achille Demares wegglippen. Hij nam 14 seconden voorsprong en kreeg het gezelschap van 6 achtervolgers. Dylan Van Den Borre moest de 7 laten gaan, zonder twijfel speelden de nawee ën van de val vorige week woensdag in Overijse hem parten.  In de laatste ronde probeerden Thomas De Pestel en Dylan Vandenstorme weg te rijden, maar zonder succes. Een sprint met 7 zou beslissend zijn. Thomas De Pestel haalde het voor Noah Fastres en Ruben Lefevere. Dylan Vandenstorme  werd knap vierde.

Uitslag;

1 Thomas De Pestel — 2 Noah Fastres — 3 Ruben Lefevre — 4 Dylan Vandenstorme — 5 Achille Demares — 6 Keano Van Bellinghen — 7 Gauthier Beeckman — 8 Dylan Van Den Borre — 9 Maik Vertommen — 10 Wout Van Der Meulen.

sized_1-RUDY1598

                                                                                                                                (Schietecatte Rudy)