Tapis d’Amis: duurzame gezinsdag door 6 Oosterzeelse verenigingen!

tapisdamis

Moortsele, 03/09/2017 – Op zondag 10 september rollen Ethisch Vegetarisch Alternatief, de Gezinsbond Balegem, Natuurpunt, Oxfam, Trage Wegen en Velt samen letterlijk en figuurlijk de duurzame loper uit met Tapis d’Amis. De zes Oosterzeelse verenigingen organiseren van 10   u 30 tot 14 u 30 u in en rond het Erfgoedhuis van Moortsele tal van duurzame workshops voor het hele gezin. (R 17).

Jong en oud krijgen een gevarieerd, avontuurlijk en smakelijk parcours voorgeschoteld waarbij ze zelf hun duurzame koers kunnen bepalen. Samen met EVA worden bijvoorbeeld allerlei plantaardige dessertjes uit de koksmuts getoverd. Bij Oxfam leer je eigengereide coctailprikkers maken. Aan de stand van Natuurpunt worden naarstig braakballen geplozen. Via veel omwegen en sluippaden gaat Trage Wegen op zoek naar duurzame mobiliteit. Bij Velt worden plantjes enthousiast verspeend. De Gezinsbond Balegem zorgt voor vertier via wonderlijke, oude volksspelen. Voedselkilometers, de negatieve impact van veeteelt op de klimaatverandering, ecologische land — en tuinbouw, de bijenproblematiek, natuurbescherming, fair trade en het herstel van een veilig, fijnmazig (voet)wegennetwerk worden vlot mee op sleeptouw genomen en speels verankerd. Na de diverse workshops kan een persoonlijke picknick genuttigd worden op het vriendentapijt en krijgt iedereen de kans om een plantaardig dessertje te proeven. Oxfam zorgt voor de cocktails en andere dranken.

Uniek project

Nooit eerder werkten zoveel partners samen om een duurzame koers te varen. Het gaat bijgevolg om een uniek project waarbij de zes verenigingen via gezellige en smakelijke activiteiten de Oosterzeelse gezinnen aan boord willen halen en duidelijk willen maken dat   je op een leuke en lekkere manier duurzaamheid kan integreren in het  dagdagelijkse leven. Deelname is gratis. Graag inschrijven voor   4 september via  tapisdamis@gmail.com. Info: Elena Lievens, 0479 / 72 49 75.

                                                                                                                                                                                                                                  Reporter 17