Parkconcerten in Moortsele: optreden Djurdevak mooie afsluiter van seizoen 2017

DDL oosterzele parkconcert bonbonnen gaas (6)

Moortsele, 28 augustus 2017. Met een sterk optreden van Djurdevak werd op donderdagavond 24 augustus de editie 2017 afgesloten. De weergoden waren de organisatoren niet altijd gezind, men moest eens uitwijken naar het Zaaltje in het Erfgoedhuis Moortsele. De cultuurdienst en schepen van Cultuur blijven met de parkconcerten inzetten op ontmoeting en gezelligheid. (R 17, foto’s DDL).

Er waren gratis parkconcerten op donderdagen 3, 10, 17 en 24 augustus in de mooie en sfeervolle pastorietuin van Moortsele. Hoe vaak krijgt een mens de kans om Bonbonne gaas, Tiny Legs Tim, MANdolinMan en Djurdjevak gratis aan het werk te zien? Op de Parkconcerten in Moortsele dus. De cultuurdienst is Vzw On Stage, Speelplein Kriebelplezier, Heemkring Moortsele en Wereldwinkel Oosterzele dankbaar voor de medewerking. Ze leiden met veel enthousiasme de parkbar. Gigantische topnamen waren niet geprogrammeerd, dat hoeft niet. De parkconcerten bieden de Oosterzelenaars de kans om je vrienden en kennissen terug te zien, nieuwe vriendschappen te smeden, en nieuwe geluiden te ontdekken. Kortom, alweer in Oosterzele een augustus vol muziek. En mooi meegenomen: de toegang was ook op de editie 2017 gratis!

Bonbonne gaas beet de spits af op 3 augustus. Het optreden van hen is als een jukebox met ongeveer 2 eigen cd’s, aangevuld met enkele goedgekozen covers, allemaal Nederlandstalig! Een week later  waande je met Tiny Legs Tim ergens in een sfeervolle club aan de Mississippi Delta. Tim De Graeve en gouwgenoot Steven Troch aan de begeleidende mondharmonica zorgden voor blues- en rootsmuziek in een retro kleedje. Op 17 augustus trad het Belgisch enige mandoline-kwartet MANdolinMAN. Voor het laatste parkconcert op 24 augustus verzamelen enkele voor menig Oosterzelenaar bekende gezichten op het podium van zes bij zes. Djuro Ongena (gitaar), Peter Van Assche (accordeon), Walter Janssens (contrabas) en Rik Verstrepen (viool) putten uit het gipsy-repertoire. En dat deden ze met vlammende présence. Djurdjevak bracht  muziek recht uit de Balkan, of via een omweg langs Bregovic, Django of de klezmorim, maar altijd naar het hart. Ambiance. Een optreden om niet snel te vergeten. Op het allerlaatste concert werd een heerlijk muzikaal avondje gebouwd. Het zou zonde zijn als de cultuurdienst niet zou doorgaan met Parkconcerten.

(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X