Netwerken met Unizo Land van Rhode

DDL oosterzele après cong é unizo netwerken (9)

Balegem, 07/09/2017 – In stokerij Van Damme werd voor de eerste maal een ‘après cong é event georganiseerd. Het bestuur van Unizo Land van Rhode waagde zich aan een experiment, een ‘après cong é’. Het werd een grand-cru editie. (R 17, foto’s DDL).

Men vreesde dat er geen voldoende interesse ging zijn. Maar…de eerste editie werd een voltreffer tot groot genoegen van het bestuur van Unizo Land van Rhode. Het bestuur zette door, en zie, ondervoorzitter Hugo Verstraeten  (Het Zoeteke/Ubeon)  mocht, op zijn kenmerkende enthousiaste wijze, ongeveer 120 deelnemers verwelkomen. Duidelijk, heel wat bedrijven keken uit naar de eerste editie van het ‘après cong é’ event. De drankstand en de foodtruck van de ‘sjampetter’ werden druk gesolliciteerd. De filosofie achter de ‘Après Cong é’ is te netwerken, collega’s nader te leren kennen, contacten te leggen, het sociale karakter te verstevigen en een grotere interactie tussen bedrijfsleiders, medewerkers,…te cre ëren. De stokerij Van Damme werd een ideale ontmoetingsplaats. De eerste editie gooide hoge ogen. De waardering sprak boekdelen: dit mag een jaarlijkse traditie worden. ‘Après Cong é’ als bindmiddel.

DDL oosterzele après cong é unizo netwerken (3)

Stand-up comedian Arnout Van Den Bossche steelt de show

De fans van stand-up comedy hebben in stokerij Van Damme een bruisend avondje beleefd. Het was heerlijk om Arnout Van Den Bossche met zijn nieuwste show ‘Burn out voor beginners’ aan het werk te zien. Typisch: het gebruik van zijn flip — over met stiften. Opvallend zijn keurig maatpak met das en bril. In zijn show worden diverse typen van de werkvloer opgevoerd. Hilarische toestanden. ‘Makkelijk om uren met mekaar te mailen, zonder een antwoord te krijgen op een simpele vraag. Hij schetste op meesterlijke wijze het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke baas. De temperatuur steeg in de zaal toen hij aangaf dat vrouwen beter bazen zijn dan mannen.   En het topic hoe je een financieel plan voorlegt, hoe je als ondernemer een financieel plan voorlegt aan de bank’.

DDL oosterzele après cong é unizo netwerken (2)

De sfeer was uitbundig. Het kon niet anders, Arnout Van Den Bossche was sterk op dreef. Hij stal de show. Het bleek alweer, stand-up comedy is niet voor doetjes. Het publiek ruim één uur blijven entertainen is een krachttoer. Arnout Van Den Bossche is top. Om maar te zeggen dat het publiek intens genoot. Hij komt meer dan eens to the point. Arnout wekt meteen sympathie op. Comedy van de bovenste plank. Hoge amusementswaarde. De stijl en het enthousiasme van Arnout werkt. Niemand die twijfelt aan zijn talent. Hij stak meermaals het vuur aan de lont van een op en top humoravond. Arnout Van Den Bossche rijgt met een verbazend gemak de dosissen humor aan mekaar. De interactie is knap. Veel herkenbare situaties. Een gigantische pot comedy wordt opengetrokken. Hij heeft de eigenschappen van een goede stand-up: charisma. Het geniaal materiaal drijft het publiek meermaals naar opeenvolgende lachsalvo’s. Kortom, een heerlijk avondje in Stokerij Van Damme.

De kracht van het ludieke avondje: de boodschappen blijven langer hangen. Zalig omzien, hoe Arnout Van Den Bossche op een vrijdagavond de mensen entertainde. De organisatoren waren verrast met de grote diversiteit. Een viertal bedrijven kwamen met meer dan tien deelnemers. Het werd één van hun teambuildingactiviteiten met medewerkers, collega’s, relaties,…Matrix Liften, Hubo, Etac en Ubeon schreven gezamenlijk met meer dan 40 deelnemers in. Hugo Verstraeten zei het treffend: ‘Wat vandaag niet is, kan morgen anders zijn, de niet ondernemers kunnen morgen ondernemer zijn, en de niet-leden kunnen morgen lid zijn’.

DDL oosterzele après cong é unizo netwerken (1)

Dank

Jos Vermeiren feliciteerde Unizo Land van Rhode met het prachtig georganiseerde event. Hij verwees naar de drie pijlers van de Unizo werking. Het belang van het lidmaatschap waar Unizo opkomt van de ‘Dorpsstraat tot de Wetstraat’, voor de belangenbehartiging van hun nagenoeg 90.000 leden. Jan De Cuyper, ondervoorzitter Merelbeke (Hubo) zei dat Unizo Land van Rhode actief is de drie buurgemeenten Oosterzele, Merelbeke en Melle.

Na het optreden feliciteerde voorzitster Unizo Land van Rhode Hilde De Boever stand-up comedian Arnout Van Den Bossche en had woorden van dank voor de werkgroep en de deelnemers aan het heel geslaagde Après Cong é’ event.

                                                                                                                                                                                                    Reporter 17, foto’s DDL