“Sluiten van Volkershouw-brug over de E-40 is een brug te ver”

unnamed (8)

Oosterzele, 09/09/2017 – Het sluiten van de Volkershouw-brug over de E-40, is een brug te ver meent burgemeester Johan Van Durme (CD&V). Ook Open VLD Plus hoopt dat de beslissing nog kan worden bijgesteld.  

“Als burgemeester van  Oosterzele herbevestig ik de vraag voor de heropening/herstel  van de brug Volkershouw over de E40.  Deze brug is zeer belangrijk voor de ontsluiting van de Anker en gans Oosterzele via de Reigerstraat ( lichten) naar Westrem , Massemen ,Wetteren en Aalst N9 voor fietsers, voetgangers en auto’s.  Alle verkeer die vroeger langs Volkershouw kwam, moet nu via Mariagaard over de E40 over het nu al verzadigde ronde punt met alle verkeersonveiligheid tot gevolg. Op en af via kruispunt gijzenzelestraat/ N42  is bijzonder onveilig om naar huis terug te keren voor onze inwoners.  Kalverhage brug over E40 werd wel hersteld …..,  Zonder ernstige bevraging van de inwoners en bestuur van Oosterzele werd deze beslissing(?) genomen door AWV (Agentschap wegen en verkeer) om deze belangrijke slechte brug niet te herstellen en op termijn af te breken.

Open Vld plus Oosterzele hoopt dat beslissing nog kan worden bijgesteld.

Filip Michiels, fractieleider Open Vld plus Oosterzele: “De berichten van AWV vandaag in de pers over de definitieve sluiting van de brug voor het autoverkeer komen heel onverwachts. Er is — bij ons weten – geen inspraak geweest van de inwoners of de lokale besturen. Zo horen beslissingen niet genomen te worden.”

Vlaams Volksvertegenwoordiger Mathias De Clercq zal hierover opnieuw minister Ben Weyts bevragen in het Vlaams Parlement. Hij zal onder meer polsen of de beslissing definitief is en gesteund wordt door de minister; op basis van welke studie deze beslissing voor het autoverkeer werd genomen en of hierover onderzoek werd gedaan in de    ‘Startnota – Concept – Ombouw gewestweg N42 tot primaire weg Wegvak E40 – N46’

Michiels: “We hopen dat deze beslissing nog niet definitief is. Net omdat er geen inspraakprocedure was. Mocht dit toch zou zij, hopen we minimaal dat er een fiets- en voetgangersbrug voorzien wordt. Ook hiernaar zal De Clercq polsen bij minister Weyts.