Ontdek Zottegemnaar Dirk De Wever tijdens Uptown Design Brussel

D-DW (8 van 23) (1)

Zottegem, 09/09/2017 – Oprichtster en curatrice Kunty Moureau doet hiervoor beroep op de meest prestigieuze adressen van de hoofdstad en talentvolle designers. E én van de geselecteerden,  Dirk De Wever,  is één van de Vlaamse deelnemers en komt uit Zottegem.  

Deze designers zijn zowel gevestigde waarden als beloftevolle ontwerpers die gedurende 2 weken inkijk geven in hun bijzondere universum. “De Brusselse bovenstad is meer dan ooit de wijk waar bijzondere creaties ontdekt worden,” aldus Kunty Moureau.

 

Beroepshalve houdt Dirk De Wever zich al meer dan 25 jaar bezig met interieur en vormgeving. Door rugproblemen is hij zich de laatste jaren noodgedwongen gaan toeleggen op klein meubilair. Crisis als een kans: een nieuw leven voor de overschotten aan diverse materialen zoals mdf, melamine, laminaten in allerlei tinten tot massief, fineerhout of Natural Acrylic Stone. Bij elke creatie vertrekt Dirk van een bepaald idee. Onderwerp en materiaal liggen vast, de vorm niet. Vooraf wordt niets uitgetekend. Het object krijgt gaandeweg vorm en wordt naargelang de inspiratie van het moment, hier en daar aangepast. Dit betekent dat ieder afgewerkt stuk uniek is.

ddd

Iedere designer werd uitgekozen met veel zorg en nauwkeurigheid, het getoonde werk moet immers in perfecte harmonie zijn met de plaats waar het tentoongesteld wordt. Dirk’s geselecteerde werk kan bewonderd worden van 14 september tot 1 oktober in de Naamsestraat 70, Brussel bij Autour du Monde Bensimon.

Bij dit en alle objecten van Dirk wordt afvalmateriaal verwerkt tot iets moois en decoratiefs. De grootte van het ontwerp kan vari ëren aangezien nieuwe blokken kunnen toegevoegd worden of weggelaten, naargelang de grootte van het interieur. Ook de kleuren kunnen aangepast worden. Welke functionele invulling het werk krijgt, ligt volledig in handen van de gebruiker.

Andere creaties van Dirk De Wever zijn terug te vinden op de website: http://d-dw.be/ maar we geven u hier toch al een voorsmaakje van één van zijn meest recente creaties die ook in Brussel zal tentoongesteld worden:

dddddd

UPTOWN DESIGN 2017 / PRAKTISCH

Tijdens het parcours presenteren de designers een beperkte oplage van nieuwe of reeds uitgegeven voorwerpen maar steeds met een bijzondere twist en in een prestigieuze versie. De tentoongestelde stukken kunnen meteen bij de designer aangekocht worden gedurende de ganse duur van het parcours.

Data van het parcours: van 14 september 2017 tot 1 oktober 2017

Vernissage: op woensdag 13 september 2017 van 19u tot 21u op alle partnerlocaties (uitsluitend op uitnodiging)

Evenement “Meet the designer”: op zaterdag 16 september 2017 van 14u tot 18u (Ontmoeting met de designers)

De kers op de taart van deze editie is de deelname aan het feest van de Naamsestraat op 30 september 2017.

Zowel het grote publiek als bedrijven kunnen genieten van rondleidingen in drie talen (FR, ENG & NL op aanvraag), te reserveren bij Arkadia (www.arkadia.be), en dit gedurende de ganse duur van het parcours. De rondleidingen vertrekken aan het Brussels Information Point (BIP).

CONTACT UPTOWN DESIGN

www.uptowndesign.com

instagram.com/uptown_design_tour

www.facebook.com/Uptown-Design

 

X