Kermis Munte met tal van activiteiten

DDL munte kermis tentoonstelling (10)

Munte, 10/09/2017 – De kermis in Munte gaat door van 15 tot en met 19 september. Er zijn tal van activiteiten, lees het programma en een fotoreeks van vorig jaar hierna. (DDL)

Het kermisweekend word ingezet met koerswedstrijd voor dorpelingen en gentlemen op vrijdag. Wielerwedstrijd voor dorpelingen (Trunte van Munte) gaat van stat om 17.30, 8 ronden van 4 km, gevolgd door de gentlemen ( De Leeuw van Munte) om 18.30, 10  ronden  van 4 km. De zaterdag is het kaartnamiddag van de Snijpaardkaarters en cavabar tussen 14 en 19 u. De namiddag wordt er terug gekoerst voor 6de  grote prijs Artenys voor junioren 17 maal het zink omhoog van 5 km begin om 15 u. ’s Avonds is er in de Afspanning Oud Munte het Jazz & Funky rock festival.

20 u Daddy Gagga (Aka Gaylords)

22u The Kissingers

0.30 Trumpbeat en Afterparty ft. Dj. Barry Tight

Gratis Toegang

De zondag is het traditioneel de trappisten wandeling om 10.30 tot 12u    Inschrijven : Bakkerij De Tollenaere en Garage De Blander. De namiddag staat bol van retro kermis tal van eet en drink standen van de verschillende verenigingen en optredens van onder andere Jan Parent & The Beauties, in de pastorie speelt Norbert Detaeye in concert om 15.30u. Ook de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia geeft om 15-17u een optreden. Ook de kinderen kunnen hun hart    ophalen met de verschillende springkastelen en om 17 u een poppenkast voorstelling Pedrolino met het Gentse Pierke in het ontmoetings centrum. Rondleiding in de Steinerschool 15-17u. Van 13.30 tot 18.30 kan je keuren langs de rommelmarkt met om 18.30 de Traditionele Muntebollenworp op het muntplein.

Tentoonstellingen

Dit jaar zijn erin de kerk een tentoonstelling van: Expo ‘Marc Sleen en Munte’ in de Sint-Bonifatiuskerk (van 3 september tot en met 29 oktober) op afspraak  09 362 70 43,  jobeka@skynet.be.  Volks- en stripheld Nero (& Cie) heeft een speciale band met Munte. Of toch zijn geestelijke vader, Marc Sleen. De broer van Sleen — geboren als Marc Neels — Adolf Neels was er namelijk meer dan 30 jaar pastoor. Om de band tussen Munte en Sleen aan te halen, loopt elke zondagnamiddag in september en oktober in de Sint-Bonifatiuskerk een prachtige tentoonstelling.

Bezieler van dat alles is Muntenaar en boegbeeld van de gelijknamige vereniging Jos Ottermans.Er zal veel onuitgegeven werk te zien zijn, tekeningen die nog niet eerder gepubliceerd werden. We hebben in het archief van de pastorij heel wat uniek materiaal gevonden. Voor trouwe Nero-fans wordt het een expo om van te smullen. Elke zondagnamiddag organiseren we een wafelenbak, helemaal in de traditie. Wist je trouwens dat die wafelenbak gebaseerd is op de lekkere wafels van Irene, de huishoudster van pastoor Adolf? Zij kon als geen andere wafels bakken. Die traditie moeten we ook in ere houden volgens Jos.

In de pastorie zijn er beeldhouwwerken van  Firmin De Vos te zien, van 3 tot en met 17 september. De kermis wordt op dinsdag afgesloten met een palingschieting op staande wip bij de Schuttersmaatschappij Ons Vermaak.

(Danny De Lobelle)

X