Fotoreportage: renovatiewerken markt Sint-Lievens-Houtem schieten goed op

unnamed (3)

Sint-Lievens-Houtem, 12/09/17 –  De Beiaard Online volgt de renovatiewerken nauwgezet op. Momenteel worden de toegangswegen naar het grote Marktplein verder afgewerkt en de voetpaden errond worden geplaveid. Zie de fotoreeks hierna, deze werd vandaag gemaakt. (HDK, foto’s L.A.M.P.)

De toegang richting Eiland is bijna klaar, maar is vandaag 12.09.17  nog niet opengesteld voor het verkeer. De Hofkouter blijft open in dubbele richting. In het centrum van het marktplein wordt ook het gerestaureerde Sint-Livinuskruis proper gemaakt en worden er sierstenen aangevuld. De toegangsweg richting Oombergen en de aanpalende voetpaden zullen binnenkort kunnen worden afgewerkt.

De promenade krijgt al duidelijk zijn vorm, en krijgt mooie verlichtingspalen. Het is nu nog wachten op de nieuw aan te planten bomen. Onder de overdekte Markthal is een frisse natuursteen aangebracht die mooi oogt in het geheel. Schepen van Openbare werken Tim De Knyf is tevreden met de stand van zaken en denkt reeds aan de winterjaarmarkt in november.

(Herman De Knijf, foto’s L.A.M.P.)

X