Ziekenzorg/Samana Oosterzele viert zilveren verjaardag

DDL oosterzele kvg en samana (2)

Oosterzele, 12/09/2017 –  Feest! Ziekenzorg/Samana Oosterzele, bestaat 25 jaar. Het bestuur wil de ‘zilveren’ verjaardag extra in de verf zetten. Op zondag 1 oktober, uitgerekend op de ‘Dag van de chronisch zieke mensen 2017’, blaast Samana Oosterzele 25 kaarsjes uit. Na de jubileum-mis wordt in de feestzaal De Zilverreiger een feest gebouwd. Verwacht u aan culinaire verwennerij, show, goede muziek, veel sfeer, ambiance. (R 17, foto’s DDL).

DDL oosterzele kvg en samana (3)

Samana Oosterzele (voorheen Ziekenzorg), dat blijft meebouwen aan een zorgzame en warme samenleving, mag tevreden terugblikken op 25 jaar werking. De vrijwilligers van vroeger en nu zetten zich in om de langdurig zieken, hoogbejaarden en eenzamen te bezoeken. Te luisteren, hen te bemoedigen, elkaar te ontmoeten bij een feest, een uitstap, hen te verblijden met een leuke attentie, het gevoel geven dat ze erbij horen. Samana Oosterzele wil dit jubileum vieren met luister. Dankbaarheid overheerst, na 25 jaar warmte en verbondenheid met velen uit de parochie.

DDL oosterzele kvg en samana (1)

Feest

Het jubileumfeest wordt gestart met een plechtige mis om 10 u 30 in de Sint-Gangulfuskerk in Oosterzele. De overleden leden worden speciaal herdacht. Om 12 u start het feest in De Zilverreiger in Oosterzele. Tijdens de receptie speecht het voorzittersduo Juliette Meuleman — Rita De Landsheere en de stichter van Ziekenzorg Oosterzele ‘monument’ Julien De Meyer. Er worden vispannetje van de chef, waterkersroomsoep, suprème van Mechels Haantje met Dragonsaus, gebakken witloof, koffie en gebak geserveerd. Wijnen en water zijn bij het eten inbegrepen. Na het verwennen van de smaakpapillen treedt zanger, schrijver, humorist, entertainer Chris Vandecauter op. ‘Chris kleurt je dag met een lied en een lach’, is een aangename one-man show vol afwisseling, veel meezingers en humor.

Deelnemen kost 55 euro, leden betalen 50 euro. Inschrijven bij de bestuursleden en bij Juliette Meuleman, 09 /362 99 00,  juliette.meuleman@telenet.be, Rita De Landsheere, 09 / 362 79 09,  ritadelandsheere@hotmail.com.   Betalen kan ook bij Julien Van Der Gucht, BE13 0012 4633 7539. Uiterste datum van inschrijving: 25 september 2017.

(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
X