Scouts sjorren eigenhandig gigantische tent voor groot feest

afbeelding

Merelbeke, 13/09/2017 – Dit weekend viert  Scouts Graalridders-Gudrun haar 50-55 jarig bestaan met een groot feest. Ze maken daarbij gebruik van een grote zelf gesjorde tent.

Het begon op een zaterdag- of zondagmiddag in 1966. Er kwamen enkele kinderen bijeen in het Paus-Johannescollege. Enkele leiders uit Scheldewindeke startten schoorvoetend    scoutsgroep de Graalridders op , samen met Jef Lambert , aalmoezenier ,priester-leraar aan dit college    en Luc Van Den Broecke. Een gelijkaardig verhaal is er voor de Gidsengroep Gudrun. Onderpastoor E.H. Fiers begon samen met enkele geïnteresseerde meisjes , Annemie Michiels en    Lut Van Den Broecke,    een gidsengroep in een lokaal van de parochie in de Cornelis Sneyssenslaan.  Vandaag bestaat er een uit de kluiten gewassen scoutsgroep met meer dan 300 leden én een eigen lokaal.

Lees meer over het programma via deze link

afbeelding (1)

 

X