Tip: Bloementapijt Rechtvaardige Rechters in Wetteren

Wetteren1

Wetteren, 15/09/2017 –  Donderdagnamiddag werd na een dag met striemende regen het bloementapijt ingehuldigd op de Markt in Wetteren. (FDS)

Wetteren4

Vlaams Minister van Landbouw Joke Schauvliege, Eerste Gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen Alexander Vercamer, de burgemeester van Wetteren Alain Pardaen en de schepen van toerisme Herman De Wulf verwelkomden de talrijke genodigden.   Vlaams Minister van Toerisme Ben Weyts liet zich verontschuldigen.

Wetteren2

De Schoonste Boerin van Vlaanderen Mieke Verniest uit Zwalm, vertegenwoordigde de landbouwsector tijdens deze opening. Ruim 83 jaar geleden op 11 april 1934, werden twee panelen ontvreemd uit het paneel van het Lam Gods. Het paneel van Johannes de Doper werd terug bezorgd. Maar voor de Rechtvaardige Rechters werd in die tijd het kolossaal bedrag van 1 miljoen BEF ge ëist. Uiteindelijk raakte bekend dat Arsène Goedertier uit Wetteren bij dit alles betrokken was. Meer weten over dit alles en zich mee inleven in wat bestempeld werd als de kunstroof van de eeuw kan door vanaf vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september een bezoek te brengen aan de Markt in Wetteren. Het paneel staat er prachtig afgebeeld in een kleurrijke bloemenpracht bestaande uit 7 soorten begonia’s, dahlia’s, klimop en verschillende grassen en struiken. Er is een groepsbezoek voorzien op zaterdag 16 september om 15 uur stipt,   zich aanmelden bij Toerisme Wetteren.   Voor alle informatie zich wenden tot ToerismeWetteren, Markt 23  en op 09-3663104 of  toerisme@wetteren.be.

Wetteren3

Dagprogramma’s

Het gestolen paneel de Rechtvaardige Rechters maakt deel uit van het monumentale werk het Lam Gods voltooid in het jaar 1432. Toerisme Wetteren heeft verschillende dagprogramma’s uitgewerkt om alles te beleven rond het wereldberoemde schilderij en de mysterieuze verdwijning van het paneel. Meer informatie op 09-3663104, opwww.beleefwetteren.be   en  toerisme@wetteren.be  . Op de website is allerlei informatie te vinden. Waarvoor men speciaal vanuit verschillende werelddelen naar Gent en Wetteren komt, beleef je nu bij wijze van spreken in je achtertuin.

(Freddy De Schuiteneer)

X