Markant Oosterzele zet werkjaar in met Gentse liedjes en verhalen

DDL oosterzele nieuwwerkjaar markant (1)

Oosterzele, 17/09/2017 –  In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke heeft Markant Oosterzele zijn nieuwe werkjaar ingezet met een zinderend optreden van rasechte Gentenaar, cabaretier, muzikant en folkzanger Wim Claeys. Heerlijk avondje in GC De Kluize. (R 17, foto’s DDL).

 

De ‘Magnificent Seven’ van Markant Oosterzele met de immer goedgeluimde Rita Lust en Marianne Bombeke (co-voorzitsters), Nicole De Clerck, Marleen Vermeire, Karine Berckmoes, Christina Bergmans en Micheline Tiberghien, hebben opnieuw een prachtig en zeer uitgebreid menu samengesteld. Markant Oosterzele biedt een uitgebreide waaier aan socioculturele activiteiten die passen binnen jouw levensstijl en interessewereld. Van culturele uitstappen, inspirerende lezingen, leerrijke bezoeken, proeverijen tot concerten. Bij Markant Oosterzele ben je aan het goede adres. Samen met andere vrouwen fantastische ervaringen delen.

Rita Lust en Marianne Bombeke stelden na het geslaagd optreden van Wim Claeys met veel enthousiasme het jaarprogramma 2017 — 2018 voor. Ze mochten een mooie groep, en keurig en fleurig uitziende dames verwelkomen. Duidelijk, de leden voelen zich thuis in de grote Oosterzeelse Markant-familie. Het nieuwe werkjaar inluiden, met een receptie, het is een goede traditie. De openingsreceptie is een mooi initiatief, om de Markant-leden en de nieuwe leden op deze leuke manier samen te brengen. Markant Oosterzele zit ook in het nieuwe werkjaar boordevol plannen. Nieuwe leden zijn ten alle tijde welkom. Markant Oosterzele nodigt je uit om met haar te delen wat u lief is, cultuur en ontspanning. Alweer een programma om in te bijten.

Wim Claeys zingt (pikante) liedjes

Wim Claeys bracht een heel genietbare avondje, vol met Gentse liedjes en verhalen die aanslaan bij de dames van Markant Oosterzele. Mooi, het Gentse dialect. Liedjes van Gentse iconen Walter De Buck, Romain De Coninck, en Karel Waeri passeren de revue. Lachen, gieren, amusement. Wim Claeys, een schalkse ruiter. Een te nemen of te laten Gentse attitude die hem niet misstaat. Knap, de interactie met het publiek. Rasechte Gentenaar putte uit een schat aan dubbelzinnige en scabreuze liederen, vuile liedjes van Karel Waeri, caf éliedjes, schunnigheden, schuine moppen. Gelukkig geen zuurpruimen en azijnpissers in het GC De Kluize. Hij sloot het vermakelijk avondje af met ‘Mijne vlieger’, een van de succesnummers van Walter De Buck.

DDL oosterzele nieuwwerkjaar markant (3)

Programma 2017 — 2018  

We zetten het programma 2017 — 2018 graag eens op een rijtje. Gentse liedjes en verhalen (13 september), lezing ‘De Kracht van rechtvaardigheid’ met Ere-Vrederechter Jan Nolf (dinsdag 17 oktober), Nationale Markant cultuurdag ‘Kunst, meer dan een streling voor het oog’ (KMSK, Brussel, 18 oktober), theater ‘Hola Zomaar Oma’ met Leen Persijn (22 november), kerstconcert ‘Winterzindering’ met Celine Debacquer (sopraan), Liesbeth Peelman (dwarsfluit), Saskia Van Herzeele (piano) op dinsdag 19 december), Nieuwjaardiner ‘Dinner & Dance’ in salons Agathea Landskouter (28 januari), lezing ‘Prikkelende verhalen uit Decamerone’ met Hilde Rogge (21 februari), theaterconcert ‘Vanaf nu is het aan jou’ met Maaike Ouboter (16 maart), lezing ‘Coco Chanel’, een Markante dame met stijl’ met Fabienne De Meulemeester (28 maart), brunch in Maison Elza, geleid bezoek Provinciehuis en Huis van de Gouverneur, Holy Food Market (Gent, 27 april), koffiehuis Madam Bakster Gent, lezing en proeverij ‘Gezonde desserts’ met Laura Verhulst (16 mei), exclusieve daguitstap ‘Oesterij Yerseke’ (3 juni), bezoek Jovilux, professional skin & beauty partner (donderdag 7 juni).

Lid worden?

Zin om lid te worden? Bij Markant Oosterzele ben je als dame echter nooit te jong of te oud. De leeftijd schommelt tussen de 30 en 75 jaar. Info: Rita Lust, 0470 / 54 46 14,  info@krearta.be, Marianne Bombeke, 0485 / 61 98 40,  blondeel.bombeke@telenet.be.

(Reporter 17, foto’s DDL)