Binnenkort opnieuw Repair Caf é in Oosterzele

DDLoosterzele repair cafe (1)

Oosterzele, 18/09/2017 ) De in 2015 opgerichte FV Repair Caf é Oosterzele organiseert op zaterdag 30 september van 10 u tot 16 u in het GILO,  Geraardsbergsesteenweg 69  in Oosterzele voor de zesde keer een ‘Repair Caf é’. (R 17, foto’s DDL).

We gooien veel weg. Ook voorwerpen waar (bijna) niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In Oosterzele is in 2015 het idee van het ‘Repair Caf é’ ontstaan binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de poten te zetten. Ronduit een mooi initiatief in Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Caf é is een heel positieve tendens die ook door het gemeentebestuur van Oosterzele graag ondersteunt wordt.

Gratis

Gratis is helemaal in. Enthousiaste reparateurs gaan op zaterdag 30 september aan de slag om je defect materiaal weer in orde te brengen. Inwoners van Oosterzele kunnen naar het Repair Caf é afzakken om hun kapotte spullen: elektrische materialen, kleding en textiel, speelgoed, fietsen, computers, printers, uurwerken, meubeltjes, kleine tuingereedschappen, houten voorwerpen,…te laten repareren. Ook te slijpen messen, scharen, boren, beitels, snijgereedschappen,…zullen indien mogelijk ‘gefikst’ worden. In de cafetaria kan je terecht voor een leuke babbel, koffie, gebakje, frisdrank, biertje,…De vrijwilligers van het milieuvriendelijke en sociale-initiatief Repair Caf é hopen alweer op een mooie opkomst. Ook zonder defect materiaal ben je welkom. De vereniging ‘FV Repair Caf é Oosterzele’ is ook nog op zoek naar ‘fiksers’. Er blijven veel vaardige handen nodig. Graag fikser worden of meer vernemen over Repair Caf é Oosterzele? Info: Ivan Van De Sijpe, 09 / 362 91 85,ivan.vandesijpe@skynet.be, Antoine Van Hoorebeke, 09 / 362 62 05,  antoine.van.hoorebeke1@telenet.be,  www.repaircafe.be.

(Reporter 17, foto’s DDL)

                                                           
X