Ambitieus Pink Rhinos klopt Mons met monsterscore

DSC_7138bis (1)

Oudenaarde, 20/09/2017 – De dames van rugbyclub Rhinos Oudenaarde hebben zwaar uitgehaald op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen. Op eigen veld klopten de Pink Rhinos Mons met liefst 62-0. (AVB)

De Pink Rhinos hebben titelambities dit jaar in tweede nationale en lieten dat op de eerste speeldag ook meteen blijken. Enkel de eerste tien minuten konden de Waalse rugbydames gelijke tred houden, daarna nam Oudenaarde duidelijk de bovenhand in de eerste helft. Hannah Van Den Broeck zette zich als eerste op het scoreblad, waarna ook Nele Van Den Haesevelde (2x) en Kirsten Cardon haar voorbeeld volgden. Vlak voor rust scoorde Hannah Van Den Broeck nog een tweede keer, waardoor de thuisploeg met 31-0 kon rusten.

In de tweede helft voerde gelegenheidscoach Thibault Joye enkele wissels door, maar dat had weinig invloed op het spelbeeld. Oudenaarde bleef het gaspedaal induwen en scoorde nog vijfmaal via Margot Cardon (2x), Hannah Van Den Broeck, Nele Van Den Haesevelde en Marjorie Salomon. Tweede center Nele Van Den Haesevelde had het vizier op scherp en mikte de meeste van de conversies binnen, waardoor de eindstand op 62-0 kwam.

04Op de tweede speeldag op zaterdag 30 september moet Oudenaarde op bezoek bij Heusden-Zolder, dat afgelopen weekend de punten deelde met BBRFC Celtic (15-15). Het Challenge Team moest zaterdag forfait geven tegen La Section Givoise. De dames van het tweede team krijgen komende zaterdag 23 september echter een herkansing thuis tegen Black Star Charleroi.

(Alain Vanden Bossche)

Foto-onderschrift: De speelsters van Mons hadden hun handen meer dan vol met Emilie Nachtergaele.