Nederlander Tim Bierkens wint in Munte

IMG-20170916-WA0002

Munte, 20/09/2017 – Met 44 renners stonden de junioren aan de start van deze toch wel lastige wedstrijd. (EDC)

Onder hen ook wat renners uit het buitenland. De Zink in Munte moest maar liefst 17 keer beklommen worden. Van bij de aanvangsronde kregen we al meteen een kwartet voorop. Luca De Meester, Nicolas Wernimont, Quinten Gondry en Elias Maris kozen meteen voor de aanval. In het peleton wist men meteen dat het menens zou zijn en na vijf ronden wedstrijd kregen we terug een hergroepering. Bart Sitters ging er dan solo vandoor en kreeg een tweetal ronden later het gezelschap van Lars Lievens en Kevin Reuvers. Op twee ronden van het einde maakte Antoine Cloux alsnog de sprong naar de leiders. In het peleton maakte men ook vaart en dat was dan ook de reden dat alles terug samenliep bij het ingaan van de allerlaatste ronde. Iedereen was al aan het uitkijken naar de spurt, maar dat was zonder de Nederlander Tim Bierkens gerekend. Hij had zich op het allerlaatste nog kunnen loswerken van een spurtend peleton en boekte zo een mooie overwinning in het pittoreske Munte. Onze Noorderbuur had nog een achttal seconden over op Gilles Van Kerckvoorde die de spurt van de overgebleven 24 renners won. De Canadees Michael Foley werd derde en Mauro Spapen – eveneens uit Nederland – eigende zich de vierde plaats toe. Er was tevens een special guest tijdens de podiumceremonie. En die was niemand minder dan profrenner van Astana: Laurens De Vreese.

(Erwin De Clercq)

Uitslag:

1 BIERKENS Tim (NED)

2 VAN KERCKVOORDE Gilles +0´08″

3 FOLEY Michael (CAN)

4 SPAPEN Mauro (NED)

5 CAETHOVEN Kenneth

6 DE MEESTER Luca

7 MARIS Elias

8 DE LANGE Pieter-jan

9 DE SCHRIJVER Dries

10 MARTENS Michiel

11 SLOCK Liam

12 REUVERS Kevin

13 WALRAED Jesper

14 WERNIMONT Nicolas

15 BARENDREGT Thijs (NED)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X