Gemeentelijke website Oosterzele is wel degelijk beschermd

unnamed (2)

Oosterzele, 11/10/2017 – De oppositie van de Oosterzeelse gemeenteraad diende een schriftelijke vraag in , om enerzijds aan te klagen hoe onbeveiligd de gemeentelijke website  wel is  en anderzijds om meer inspanningen te doen om een moderne e-loket aan te bieden. (HDK, foto L.A.M.P.)

De meerderheidspartijen CD&V en NVA laten weten de bevolking gerust te kunnen stellen, want gevoelig gegevensverkeer is beschermd.

“Onder het gevoelig gegevensverkeer kunnen we de “formulieren” verstaan. De inwoner geeft zijn persoonsgegevens in een beschermd formuliertabel bij de aanvraag van een gewenst document. De website zelf is dus niet beveiligd maar wel het frame van het “aanvraagfomulier”. De input van deze gegevens zijn dus beschermd. Ook het e- loket bevat gevoelig gegevensverkeer. Voor de bescherming van deze gegevens rekent de gemeente al jaren op zijn gespecialiseerde partners. Ook deze gegevens zijn beschermd. Hoewel de gevoelige persoonsgegevens zijn beschermd neemt het niet weg dat Oosterzele steeds harder moet inzetten op ICT en Communicatie. Daarom stelden wij    in april de communicatievisie voor die werd goedgekeurd op de gemeenteraad. De visie beloofd naast afficheframes en digitale borden ook een nieuwe website voor deze legislatuur. Bovendien is de nodige communicatie reeds gebeurd om de volledige website te beveiligen. Wij hebben daarvoor SSL- certificaten.”

Herman De Knijf, Foto L.A.M.P

 

X