Brandweer Zottegem zet het op een lopen

16114666_10154122655362541_2598051448170297665_n

Zottegem, 15/10/2017 — De Zottegemse brandweer maakt op zaterdag 21 oktober met lopers, klein en groot, én hun supporters afspraak voor een joggingwedstrijd.

Het gebeurt geregeld dat een aantal spuitgasten van de Brandweerpost Zottegem (zone Vlaamse Ardennen) op de sportieve toer gaan en aan de start van een of andere joggingloop verschijnen. Twee jaar geleden dan werd het plan opgevat om ook zelf dergelijke recreatieve jogging te organiseren. Het initiatief genoot meteen veel bijval en zodoende wordt nu voor de derde editie ervan afspraak gemaakt op zaterdag 21 oktober. Met gezamenlijke start om 15 uur zal men op de terreinen aan en in de omgeving van de brandweerkazerne in de Meengracht naar eigen keuze en vermogen 1 of 2 of 3 rondjes van 3 km kunnen lopen. Het parcours is hetzelfde als vorig jaar en gaat via de Boskouter, Rijkbos, Buke, stukje priv éterrein, Vandendriesschestraat, Smalleweg (Beschermde Werkplaats) en Leeuwerikstraat terug naar de Meengracht. Zoals verleden jaar — toen voor het eerst — is er ook een afzonderlijke kinderloop voorzien, met start om 14 uur over een afstand van 400 meter voor kindjes tot 7 jaar en 800 meter voor meisjes en jongetjes van 8 tot 11 jaar. Het deelnamegeld bedraagt 5 euro, een drankbonnetje en een sportief geschenk als aandenken inbegrepen. Inschrijven kan vanaf 13 uur in de brandweerkazerne waar de atleten én supporters ook zullen terecht kunnen voor een drankje en een hapje. (C.C.)

X