Leerling OLVC Grotenberge nieuwe burgemeester van Zottegem

zuiddag-2017-2.jpg

Zottegem, 19/10/2017 –  De 16-jarige Faber Verbist van het OLV College Grotenberge was vandaag een dag de burgemeester van Zottegem.

Faber Verbist volgt Humane Wetenschappen en solliciteerde in het kader van de ‘YOUCA Action Day’.  Dit jaar zet YOUCA Action Day zich in voor een Salvadoraanse jongerenproject van Trias ngo en 7 jongerenprojecten hier in Belgi ë. Allen willen ze jongeren verenigen en ondersteunen om zo aan hun toekomst te kunnen bouwen

Net als zijn klasgenoten engageerde Faber zich om een job te vinden ten voordele van het goede doel.   “Het was toch wel een verrassing dat ik geselecteerd was,” zegt hij. “De meeste leerlingen uit mijn klas doen een job bij hun ouders of in een bedrijf. Bij mij werd het dus een volledige dag in de voetsporen van de burgemeester. Toch wel een unieke en leerrijke ervaring.” aldus de zesdejaars student, die er over denkt om volgend jaar journalistiek te studeren.

In de voormiddag kreeg Faber een korte rondleiding op het stadhuis, woonde hij een overleg bij en bereide een nota voor en ook in de namiddag trok hij samen met de burgemeester van de ene vergadering naar de andere. “De YOUCA Action Day is een schitterend initiatief, die niet alleen onze jongeren bewust maakt van ontwikkelingssamenwerking en hiervoor geld inzamelt, maar hen ook een leerrijke werkervaring aanbiedt. Een win-winsituatie dus, maar bovenal een dikke pluim voor het engagement dat onze jongeren opnemen.” zegt burgemeester Jenne De Potter.

 

X