Opening bibweek in Scheldewindeke: eenvoud siert Wannes Cappelle

DDL scheldewindeke opening bib week (5)
Scheldewindeke, 19/10/2017 –   Schepen voor cultuur Marleen Verdonck mocht voor de offici ële opening van de bibliotheekweek een ruim belangstellend publiek verwelkomen. Ze wees op de vele verdiensten van Bib Oosterzele en zette terecht het ronduit schitterend team van onze eigen bib in de kijker. Wannes Cappelle was de centrale gast op de openingsavond van de bibliotheekweek. (R 17, foto’s DDL).

DDL scheldewindeke opening bib week (1)
Bib Oosterzele kan inderdaad een indrukwekkend palmares voorleggen. De opdracht die schitterend wordt ingevuld, is het werk van een bekwame en klantvriendelijke bib-ploeg onder de leiding van bibliothecaris Filiep Van Grembergen en een actieve Raad van Bestuur.
DDL scheldewindeke opening bib week (3)
Het is een traditie van het college van burgemeester en schepenen en de Raad van Bestuur van de bibliotheek om tijdens de openingsavond van de bibliotheekweek sterk uit te pakken. Getuige de grote namen die de voorbije jaren de revue passeerden: Tom Van Dijck, Clara Cleymans, Pascale Platel, Fried’l Lesage, Frank Van der Linden, Freek Braeckman, Kamagurka, Jan Hautekiet, Adil El Arbi, Raf Walschaerts (Kommil Foo) en nu Wannes Cappelle. Hij laat de theaters vollopen.
Wannes Cappelle is top. Hij kwam in bib Scheldewindeke ronduit praten over leven en werk. Hij werd vlot geïnterviewd door Dirk Ghijs (Radio 2). Eenvoud siert de talentvolle Wannes Cappelle. Een schone deugd. Daarin scoort het boegbeeld van Het Zesde Metaal torenhoog in combinatie met zijn sterke persoonlijkheid én uitstraling. Hij is een straffe kerel en nog één met gevoel voor humor. De standaardtaal van Wannes Cappelle is dan wel het West-Vlaams, maar in Bib Scheldewindeke praatte hij Algemeen Nederlands. Alles klonk spontaan. Wannes Cappelle ( °1979) legt een sterk en eigenwijs parcours af. Met ‘Het Zesde Metaal’ schenkt hij klassiekers in het West — Vlaams als ‘Ploegsteert’, ‘Naar de Wuppe en Gie’, ‘Den Otto En Ik’. Hij was ook actief bij Te Gek!?
Het grote publiek kent hem als Wantje uit de succesrijke TV — reeks ‘Bevergem’.   Wannes Cappelle is er de man niet naar om leeghoofdige praat te verkopen en kan zijn succes perfect relativeren. Het succes is hem niet naar het hoofd gestegen. Op het podium in Scheldewindeke een bescheiden jonge man, hoewel ook zelfverzekerd. Hij blinkt uit door ontwapenend eenvoudig te zijn. Wannes Cappelle voelde zich snel thuis in bib Scheldewindeke. Dirk Ghijs peilde naar de hoogtepunten van zijn carrière.
Passeren de revue: jeugdjaren, BK triatlon (16 j), Willem Vermandere (grote fan), studies in Leuven, Theater aan Zee, Te Gek!?; Het Zesde Metaal, Wouter Deprez, ‘Ploegsteert’ (de grote doorbraak), gezinsleven (2 kinderen), Bevergem, Dranouter, nieuwste CD Calais. Het publiek bleef geconcentreerd luisteren naar de minzame Wannes Cappelle. Zijn carrière is een knap staaltje van lef, doorzettingsvermogen, van nooit opgeven. Maak je droom. Finaal nam hij ook nog de gitaar van Niels Boutsen in de hand. Wat volgde was een stormachtig applaus. Wannes Cappelle veroverde alle harten in bib Scheldewindeke.
Muzikale pareltjes
Tussendoor kon het publiek genieten van de muzikale pareltjes van Leuvenaar Niels ‘Stoomboot’ Boutsen, pas 25. Mooie Nederlandstalige songs. Hij voert nu al zijn derde cd ‘Zwarte Doos’ aan. Straf. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstijd en stond op de planken met iconen als Zjef Vanuysel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Hij neemt moeiteloos de fakkel over. Deze zomer speelde hij op Dranouter. Radio 1 en Radio 2 houden van zijn liedjes. De opening van de bibweek werd afgerond met dankwoorden van Peter Willems en een verzorgde receptie. Heel verzorgde dranken en lekkere hapjes van EVA zorgden voor een hartelijke sfeer.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Reporter 17, foto’s DDL
X