Petra De Sutter uitdager Browaeys

12801697_10153294870617541_7842144988193760069_n

Horebeke, 23/10/2017 – Petra De Sutter is lijsttrekker voor Groen tijdens de komende gemeenteraardsverkiezingen en daagt zo het jarenlange burgemeesterschap van Joseph Browaeys van Volksbelangen uit.

De Sutter is alom bekend als wereldvermaarde fertiliteitsexperte en ging al eerder een politiek engagement aan. Ze is gecoรƒยถpteerd senator en zetelt in de Raad van Europa. Als lijsttrekker laat ze weten dat Groen de straat opgaat om haar programma kenbaar te maken en aanstuurt op een alternatief beleid dat al te lang hetzelfde is.

“Een ย verkeersveilig en fietsvriendelijk dorp, aandacht voor trage wegen, uitbouwen van infrastructuur voor sport en recreatie, een betere ruimtelijke ordening en voldoende aandacht voor de zwakkeren in de samenleving, en natuurlijk een betere bescherming van natuur en milieu, zijn slechts een kleine greep uit het voorlopig programma”, aldus De Sutter. “Wij willen onder de naam Groen opkomen, maar onze lijst staat open voor ieder die zich bij ons programma wil aansluiten. Samenwerking zit in ons DNA en we gaan dus geen campagne voeren t รฉgen anderen, maar vรƒยฒรƒยฒr een nieuw en eigentijds Horebeke ย met een bestuur dat er is voor iedereen. Er zijn voldoende middelen in de Horebeekse kas aanwezig en er zijn meer dan genoeg noden, en beiden moeten beter op elkaar afgestemd worden. We reiken de hand naar iedereen die een progressief alternatief voor onze gemeente nastreeft.”

“Je hebt de wetstraat en je hebt de dorpstraat, en in 2018 gaat het over het laatste. Mensen opnieuw warm maken voor politiek, vanuit een progressief en ecologisch ideaal, doe je op alle niveau’s. Dus ook in Horebeke!”

X