Digitaal schoolbord niet meer weg te denken

i3projector_SBC_(2) (1).JPG

Zottegem, 25/10/2017 – In het Sint-Barbaracollege werden de klassieke schoolborden 10 jaar geleden door digitale exemplaren. Onlangs investeerde de school zelfs in een update die nog meer mogelijkheden biedt.

Het Sint-Barbaracollege staat erom bekend te investeren in een technologische en digitale omgeving en doet dat zeer bewust. “De slimme technologie maakt gretig gebruik van alle mogelijkheden die een hedendaagse computer biedt op het vlak van educatieve, creatieve en recreatieve software”, aldus directeur Marc De Groote. “Digitale schoolborden  maken het trouwens mogelijk om eenvoudig  ‘met de vinger’ het bord te bedienen, over het internet te surfen en aantekeningen te maken bij taal- en wiskundelessen. En met één druk op de knop gaat de wereld open… Bijna de helft van de 24 geïnstalleerde beamers was van de eerste generatie en nu aan vervanging toe. We kozen voor de nieuwste generatie laserprojectoren met een extreem lange levensduur, h éél lichtsterk zonder in te leveren op kleur en helderheid. Waarbij daglichtprojectie zonder verduisteren van het lokaal mogelijk is.”

 

X