Redt Herzele het Hof van Weenen?

Hof van Weenen.JPG

Herzele, 25/10/2017 – Gemeente Herzele laat weten dat het  caf é Hof van Weenen wil huren  om haar centrum te versterken.

“Voor een woongemeente als Herzele is een levendig centrum immers essentieel”, klink het. “Aanwezigheid van horeca is erg belangrijk voor een levendig centrum.  Bovendien wordt horeca aantrekkelijker als er meer van aanwezig is.  Toch is het niet vanzelfsprekend om vandaag de dag met een horecazaak te starten. Daarom wil het gemeentebestuur hier actieve ondersteuning bieden, met name vooral door de  risico’s op het verder wegvallen van de centrumhoreca te counteren. Dat risico stelt zich nu het Hof van Weenen (Markt 18) leeg staat. Het centrum van Herzele zou hetzelfde niet meer zijn zonder het Hof van Weenen. Daarom wil het gemeentebestuur het caf é zelf huren.  Niet met de intentie om zelf caf é te houden, maar wel om het te verhuren of in concessie te geven. De exploitant zal worden verzocht om lokale producten in de kijker te zetten en zijn of haar openingsuren af te stemmen op activiteiten in het centrum. De eigenaar zal het pand eerst renoveren, waardoor er ook meer mogelijkheden zullen zijn met het caf é, bijvoorbeeld op de eerste verdieping.  Alleen als het gemeentebestuur een huurder vindt, zal zij een overeenkomst aangaan met de eigenaar.”

 

X