Kunstsmid Roger Bockstaele uit Landskouter gehuldigd

DDL oosterzele nieuwe inwoners 10

Oosterzele, 26/10/2017 – Maandag verwelkomde Oosterzele haar nieuwe inwoners en huldigde tegelijk ook enkele verdienstelijke personen. Een ervan is kunstsmid  Roger Bockstaele uit Landskouter. (DDL)

Roger   is ook in het buitenland bekend voor zijn siersmeedwerk; vooral bloemen en vogels.  Voor de Gemeente Oosterzele maakte hij recent het werk  Draak en Adelaar.  De Gemeente mag dit werk binnenkort in ontvangst nemen en het zal dan een plaatsje krijgen op de fontein rechtover het gemeentehuis. Ook Gerard Vekeman uit  Moortsele werd gehuldigd hij kunstschilder  en  dichter en mocht in 2014 nog de Snellaertprijs in ontvangst nemen, een prijs toegekend voor zijn  monumentaal  werk  Toeven tussen notenbalken‘.  De titel van Laureaat van de Arbeid, het bronzen ereteken werd toegekend aan  dhr. Marc De Roose.  Dat omdat hij tijdens zijn loopbaan blijk gegeven heeft van professioneel engagement, waaronder geestdrift, beroepsfierheid, motivatie, stiptheid en kwaliteit.

Tekst en foto’s Danny De Lobelle