KVV Windeke – KRC Bambrugge werd pure propagandamatch

IMG_3876

13/11/2017 – KVV Windeke en KRC Bambrugge disten zaterdagavond heerlijk aanvallend voetbal op met als resultaat zes doelpunten. Het is heerlijk om het publiek op zo’n manier te verwennen. Het werd negentig minuten lang genieten in Scheldewindeke. KVV boekte na de 4 — 2 zijn zesde seizoenzege. (R 17).

KVV Windeke — KRC Bambrugge werd een fel bevochten wedstrijd. Spanning troef. Een pittige wedstrijd, gespeeld aan een vrij hoog tempo en gekruid met vinnige duels. Tegenover het technisch overwicht van KRC Bambrugge stelde KVV Windeke (zonder een paar vaste waarden) zijn inzet, karakter en geestdrift. Power, zes goals, gele kaarten, een rode kaart (B), keiharde strijd, gemiste kansen, voer voor discussie, goede invalbeurten, uitstekende leiding, ziehier de ingredi ënten van een prachtige voetbalavond. Bambrugge startte snedig, had het meeste balbezit, cre ëerde in het eerste kwartier het meeste gevaar. De match is ideaal gestart. De bezoekers (tweede in de stand) kwamen naar Windeke om met drie aanvallers vrankweg hun kans te gaan en het spektakel mee te verzorgen. Na 18 minuten dwingt KVV Windeke zijn eerste kans af. Het is meteen raak, Jasper De Graeuwe jaagt de openingstreffer tegen de touwen. KVV Windeke kwam beter in de wedstrijd. Na een halfuur spel scoort Koen Van der Heyden na een warrige fase. Rust 1 — 1.

De tweede helft start ideaal voor KVV Windeke. De hardwerkende Simon De Vroe zorgt voor de tweede KVV treffer (46’: 2 — 1). Hij liet zich meermaals opmerken, hij woog op de defensie van KRC Bambrugge. De match bleef spannend en geladen. De bezoekers gaan   verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De Windo’s bleven veel energie en zweet in hun voetbal leggen. Tot grote vreugde van de KVV —aanhang kan Levi Casteur een mooie actie verzilveren. (61’: 3 — 1). De pressing van Bambrugge wordt meteen beloond, Jari Bauwens slaat genadeloos toe (64: 3 — 2). Die goal gaf Bambrugge een boost. De Windo’s krijgen het nu moeilijk met de aandringende bezoekers. Bambrugge bleef drukken en dreigen. Een paar goede tussenkomsten van doelman Dylan Vanderstraeten. Ook een opvallende goede prestatie van Dries De Smaele (21) van meet af aan in de basis, bleef vechten voor iedere bal. Hij voerde zijn opdracht perfect uit. KVV Windeke kroop een paar keer door het oog van de naald. Acht minuten voor tijd, een serieuze dreun voor Bambrugge. De uitstekende ingevallen Jeroen De Graeuwe haalt zwaar uit. Partij beslist, al bleef Bambrugge vechten tot de laatste minuut. Positief: KVV Windeke blijft ook eigen jeugd kansen geven, finaal werd Jason Laeremans in het elftal gedropt. De KVV — aanhang mocht terecht blij zijn met de winnaarsmentaliteit die de Windo’s aan de dag legden. Hoed af voor de volharding. De KVV — fans zagen een ploeg die ze willen zien, een bedrijvige en knokkende ploeg. KVV Windeke heeft tegen het gerenommeerde Bambrugge zijn naam van killer alle eer aangedaan.