Generaals laten hun troepen niet in de steek

Stembiljet.jpg

15/11/2017 –  In Galmaarden bestuurt CD&V de gemeente met 14 van de 19 gemeenteraadsleden. De andere 5 gemeenteraadsleden behoren tot NVA. Drie huidig schepenen stellen zich niet meer kandidaat omdat ze het rustiger aan willen doen. (FDS)

Onder andere omdat hun beroepsloopbaan ten einde is en ze zelf meer tijd willen maken voor andere zaken. Het is geen abrupt einde, ze staan de nieuwe kandidaten op de lijst met raad en daad bij. Huidig burgemeester Pierre Deneyer vond dat het tijd was om ook de jongere generatie aan bod te laten komen. De zeer populaire burgemeester die jaarlijks meer dan 3.000 deelnemers op het eetfestijn van de burgemeester en de partij mag verwelkomen, aanvaardde om als lijstduwer deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De CD&V lijst   wordt aangevoerd door huidig eerste schepen Patrick Decat uit Tollembeek, tweede op de lijst staat Marleen Merckaert uit Galmaarden en derde staat Ludo Persoons uit Vollezele. De fusie van de gemeenten ligt nog steeds gevoelig bij de oudere generatie waardoor er op de lijst een evenwichtige verdeling tot stand kwam tussen kandidaten uit de drie voormalige fusiegemeenten. De complete voorstelling van de lijst zal plaats vinden tijdens de nieuwjaarsreceptie van 7 januari 2018 in het Baljuwhuis , waarop trouwens elke inwoner van 1570 Galmaarden welkom is.

Freddy De Schuiteneer.

X