Zottegem neemt deel aan Wereldlichtjesdag

Lichtjesdag Zottegem.jpg

16/11/2017 –  Elke 2e zondag in december steken mensen over de hele wereld om 19u kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Mede op vraag van Ouders Van een Overleden Kind vzw (O.V.O.K.) zal de stad Zottegem voor het eerst deelnemen aan de actie.

“Door samen een kaars te branden tonen we de getroffen ouders en naasten dat zij niet alleen staan in hun verdriet en wordt voor hen zo de wereld letterlijk wat lichter.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Het herdenkingsmoment vat aan op zondag 10 december om 18u aan het Kasteel van Egmont.” ‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika en wordt inmiddels georganiseerd in de hele wereld. Het voornaamste doel is om vriendschap, begrip en hoop te bieden aan ouders, broers en zussen, grootouders en andere familieleden tijdens het zware rouwproces dat op het overlijden van een kind volgt. Om 19u lokale tijd branden de deelnemers een kaars voor onze overleden kinderen. Doordat we in verschillende tijdzones leven is het idee erachter dat er die dag gedurende 24u een golf van licht over de wereld beweegt ter nagedachtenis van alle overleden kinderen. In Belgi ë en Nederland worden op 10 december op meer dan 80 locaties een bijeenkomst georganiseerd.

“Ook in Zottegem willen we ons graag achter dit initiatief scharen.” zegt burgmeester De Potter. “ De actie verenigt familie en vrienden, broers en zussen van de kinderen die overal ter wereld veel te vroeg moesten gaan. We tonen zo dat zij dit verdriet niet alleen moeten dragen en dat we er voor hen zijn. Toen we de vraag van O.V.O.K Zottegem kregen hebben we dan ook niet getwijfeld om hierin mee te stappen.”

Praktisch

Het herdenkingsmoment vat aan op zondag 10 december om 18u aan het Kasteel van Egmont met warme teksten en gedichten. Het kinderkoor van Bevegem zorgt voor sfeervolle muziek. Om 19u volgt de kaarsaansteking. Voor meer info kan u mailen naar tine.vandamme.ovokzottegem@hotmail.com

X