Fantastisch wielernieuws heet van de naald!

ddl-de-ronde-paddestraat-velzeke-elite-heren-24.jpg

20/11/2017 –  Volgend jaar passeert het peloton van de Ronde van Vlaanderen hoogstwaarschijnlijk op de Markt en het Stationsplein in Zottegem.

Vorig jaar stond de Paddestraat op stelten tijdens de doortocht van de Ronde in Zottegem.   Dit jaar ook het centrum? Want anders dan vorig jaar met een stukje van de Heldenlaan zal het Ronde peloton volgend jaar ‘volledig’ door het vernieuwde centrum passeren. Dus ook het Stationsplein en de Markt. Goed nieuws. Afspraak op 1 april!

“Ik ben heel erg tevreden dat Flanders Classics oor heeft naar onze vragen om door het hart van onze Egmontstad te rijden”, reageert schepen van Sport Peter Roman (sp.a). “Ik kijk er al naar uit. Op het kaartje vind je het parcours in het Zottegems stadscentrum terug. Ze rijden van Grotenberge, achteraan het station, richting voorkant station om dan zo richting Markt en Heldenlaan te trekken.”

Ook burgemeester Jenne De Potter (CD&V) reageert enthousiast.  “Als stadsbestuur wilden we het peloton toch letterlijk door het hart van onze stad zien rijden. We zijn ervan overtuigt dat dit niet alleen goed is voor de visibiliteit van onze stad, maar ook het spektakel rond het gebeuren van ‘Dorp van de Ronde’ ten goede zal komen. Mensen die dus een randactiviteit willen inplannen houden dus best rekening met de parcourswijziging.”

Foto’s Danny De Lobelle.

23658578_1160978044032630_8268154261970536553_n.jpg